F1: Μεγάλη επιτυχία το DRS!

F1: Μεγάλη επιτυχία το DRS!

Οι πιλότοι της F1 θεωρούν πως η υιοθέτηση του DRS φέτος αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Μετά από πολλά χρόνια διαμαρτυριών ότι η F1 δεν έχει αρκετή δράση και προσπεράσματα φέτος είδαμε 1436 προσπάθειες.

F1: Μεγάλη επιτυχία το DRS!
Οι πιλότοι της F1 θεωρούν πως η υιοθέτηση του DRS φέτος αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Μετά από πολλά χρόνια διαμαρτυριών ότι η F1 δεν έχει αρκετή δράση και προσπεράσματα φέτος είδαμε 1436 προσπάθειες.

Η κινητή πίσω αεροτομή (Drag Reduction System) έκανε το ντεμπούτο της φέτος στην Αυστραλία. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα εφόσον ανιχνευθεί σε συγκεκριμένο σημείο (σ.σ: πριν τη στροφή 3 στη Βραζιλία) ότι ένα μονοθέσιο απέχει χρονικά λιγότερο του ενός δευτερολέπτου από το προπορευόμενο τότε ο πιλότος του μπορεί πατώντας ένα κουμπί να μετατοπίσει το κάτω πτερύγιο της πίσω αεροτομής μειώνοντας τις αεροδυναμικές αντιστάσεις με συνέπεια να αυξάνεται η τελική ταχύτητα (σ.σ: γύρω στα 15km/h). Έτσι  διευκολύνεται το προσπέρασμα.

Κλείσιμο
Μιλώντας σχετικά ο πολύπειρο
ς Μ.Σουμάχερ χαρακτήρισε το DRS μεγάλη επιτυχία: «Για μένα είναι προφανές ότι επέφερε μεγάλη βελτίωση. Είχαμε κάποιους συναρπαστικούς αγώνες. Δείτε την Κορέα, η μάχη ανάμεσα στο Χάμιλτον και το Γουέμπερ δε θα είχε γίνει ποτέ χωρίς το DRS. Βέβαια δε λειτούργησε πάντα ιδανικά αλλά στο σύνολο επέφερε τρομερή βελτίωση στο αγωνιστικό θέαμα».

Από την πλευρά του ο Τζένσον Μπάτον πρόσθεσε: «Έδωσε ώθηση στους αγώνες. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις το προσπέρασμα να ήταν πολύ εύκολο αλλά πάντα υπάρχει και η αρνητική πλευρά ενός θέματος. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα θετικά είναι πολύ περισσότερα. Πλέον μπορείς να πλησιάσεις το μονοθέσιο που προπορεύεται. Σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και το KERS».

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών στη F1, Ρούμπενς Μπαρικέλο συμπλήρωσε:  «Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν απίστευτο, 20 χρόνια τώρα ακούω παράπονα ότι τα προσπεράσματα είναι λίγα στη F1, τώρα οι ίδιοι άνθρωποι λένε πως είναι πολλά. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι παραέγινε εύκολο το προσπέρασμα αλλά εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Κάποιες φορές ήταν πιο εύκολο απ’ ότι έπρεπε, κάποιες άλλες πιο δύσκολο σίγουρα η FIA θα βρει τη χρυσή τομή του χρόνου. Σίγουρα οι οδηγοί που έρχονται στη F1 και δεν έχουν εμπειρία θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής για να μάθουν να το δουλεύουν αποτελεσματικά».

Στιγμιότυπο από τη μάχη του Χάμιλτον με το Γουέμπερ στην Κορέα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης