Η VW παρουσιάζει την 3η γενιά του Touareg

Η VW παρουσιάζει την 3η γενιά του Touareg

Η VW αποκάλυψε τη νέα, 3η γενιά του Touareg, η οποία έρχεται γεμάτη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των SUV της γερμανικής μάρκας.

Η VW αποκαλύπτει το νέο Touareg
Το νέο Touareg βασίζεται πάνω στην νεότερη MLB Evo πλατφόρμα του VW Group, πάνω στην οποία βασίζονται μεταξύ άλλων το Audi Q7, η
Porsche Cayenne και η Lamborghini Urus
. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του Touareg, το νέο μοντέλο είναι μακρύτερο (+77 χλστ., 4.878 χλστ. μήκος), πλατύτερο (+44 χλστ., 1.984 χλστ. συνολικά), αλλά και με ελαφρώς χαμηλότερο συνολικό ύψος (-7 χλστ., 1.702 χλστ. συνολικά).

Φυσικά, μετά από αυτή την αλλαγή των διαστάσεων, το πορτ-μπαγκάζ έχει αυξήσει τη χωρητικότητά του στα 810 λτ., από 697 λτ. Σχεδιαστικά, το νέο Touareg έρχεται με ένα αμάξωμα στο οποίο ξεχωρίζει το τονισμένο εμπρόσθιο τμήμα και ειδικότερα η μεγάλη και χρωμιωμένη μασκα, που δείχνει σαν να αποτελεί ένα ενιαίο κομμάτι μαζί με τα full-LED φώτα. Μάλιστα, η VW τονίζει ότι τα φώτα αυτά φέρουν 128 διαφορετικά LED λαμπάκια, τα οποία όταν βρίσκονται σε λειτουργία είναι σε θέση να κάνουν «τη νύχτα-μέρα».
Κλείσιμο

Der neue Volkswagen Touareg

Στο υπόλοιπο τμήμα του αμαξώματός του, το νέο Touareg υιοθετεί αρκετές νευρώσεις και «φουσκώματα», που τονίζουν την παρουσία του, περιμετρικές λωρίδες χρωμίου, ενώ παράλληλα στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα μεγάλα σε διαστάσεις LED φώτα και η αναγραφή του ονόματος «Touareg» στο κέντρο της πόρτας.

Der neue Volkswagen Touareg

 Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, εκεί το νέο μεγάλο SUV της VW προβάλει ξεκάθαρα τον hi-tech χαρακτήρα του, υιοθετώντας μια τεραστίων διαστάσεων οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, η οποία με διαγώνιο 15 ιντσών θυμίζει οθόνη laptop! Παράλληλα, η οθόνη αυτή συνδυάζεται και με τον πλήρως ψηφιακό, 12 ιντσών πίνακα οργάνων, δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό πάνελ μπροστά από τον οδηγό.

Φυσικά, από το νέο Touareg δεν θα μπορούσαν να λείψουν και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα ασφαλείας κ.α.), ενώ υπάρχουν επιπλέον αερανάρτηση (με ενεργά αμορτισέρ), πανοραμική γυάλινη οροφή, κλιματισμός 4 ζωνών και πολλά άλλα καλούδια άνεσης. Στο πεδίο των κινητήρων, το νέο Touareg θα διατεθεί με 3λιτρο V6 diesel μοτέρ 231 και 286 ίππων, ενώ θα υπάρχει και ένας V6 βενζινοκινητήρας με 340 ίππους. Στην κορυφή των επιλογών θα δούμε έναν 4λιτρο V8 diesel με 421 ίππους, ενώ ειδικά για την αγορά της Κίνας υπάρχει και ένα plug-in υβριδικό σύστημα με 367 ίππους. Αργότερα χρονικά αναμένεται η επιλογή αυτή να έρθει και στην Ευρώπη.

Der neue Volkswagen Touareg Ολοκληρώνοντας με το νέο μοντέλο, να σημειώσουμε ότι η νέα πλατφόρμα του Touareg και η χρήση ελαφριών υλικών, έχουν ως αποτέλεσμα το νέο μοντέλο να είναι ελαφρύτερο κατά 106 κιλά σε σχέση με πριν, παρότι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από ό,τι το προηγούμενο μεγάλο γερμανικό SUV.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης