ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Η Mercedes SL και πάλι στο προσκήνιο

Η Mercedes SL και πάλι στο προσκήνιο

Σε αντίθεση με τις προβλέψεις που ήθελαν την παύση παραγωγής της SL, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως το εμβληματικό μοντέλο της Mercedes θα συνεχίσει την καριέρα του.

Η Mercedes SL και πάλι στο προσκήνιο
Οι σχετικά χαμηλές πωλήσεις της SL τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως δεν πτοούν την Mercedes, η οποία δείχνει πρόθυμη να εξελίξει την επόμενη γενιά του μοντέλου. Αρχικά οι πληροφορίες από το γερμανικό στρατόπεδο ανάφεραν πως δεν θα υπάρξει συνέχεια, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία μπορούσε να καλυφθεί επαρκώς από την γκάμα της Mercedes-AMG GT. 

Ωστόσο, ο επικεφαλής της φίρμας, Dieter Zetsche, υποστήριξε σε πρόσφατες δηλώσεις τους πως το μοντέλο θα έχει συνέχεια και η επόμενη γενιά του θα κάνει τη διαφορά. 

To λανσάρισμα της νέας SL υπολογίζεται για το 2021 και αναμένονται πολλά κοινά στοιχεία με την Mercedes-AMG GT, σε επίπεδο εμφάνισης και τεχνικού υπόβαθρου. Σαν βάση θα χρησιμοποιηθεί μια νέα πλατφόρμα με περισσότερα στοιχεία από αλουμίνιο για μείωση βάρους και ταυτόχρονα η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα είναι πιο αποδοτική από ποτέ. 

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, η έκδοση SL 43 θα χρησιμοποιεί έναν 3λιτρο 6κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης με 435 άλογα και η SL 53 θα κινείται από τον γνωστό V8 Bi Turbo των 4.000 κυβικών εκατοστών με 550 άλογα περίπου. Στην γκάμα αναμένεται να υπάρξουν και άλλες εκδόσεις, ενώ όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται σύστημα 48 V για μεγαλύτερη ισχύ και οικονομία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης