Νέα BMW M2 Competition

Νέα BMW M2 Competition

Η αναβαθμισμένη BMW M2 περνά από τη φήμη στην πραγματικότητα, τώρα έχουμε μια ανεπίσημη επιβεβαίωση (μέσω του BimmerPost) ότι θα υπάρξει στη γκάμα του κορυφαίου σπορ coupe μια νέα έκδοση η «Competition» η οποία θα προσπαθήσει να κλέψει τα σκήπτρα από την γνωστή αδελφή της.

Νέα BMW M2 Competition
Παρά το γεγονός ότι η M2 θεωρείται ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις σε αυτά τα χρήματα, υπήρχε πάντα η αίσθηση ότι οι Βαυαροί θα μπορούσαν να αποσπάσουν περισσότερα από το άριστο σασί και ήταν απλά μια φωνή που μέχρι πρότινος δεν είχαν.

 Με την ολοκαίνουργια Mercedes-AMG A45 (ή A53) να προσφέρει πάνω από 400 ίππους, η M2 χρειάζεται πλέον περισσότερους από τους 370 ίππους προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική. Μπορεί να είναι διαφορετικά «κτήνη», το ένα είναι hatchback και το άλλο ένα μικρό κουπέ, αλλά ελλείψει μιας πραγματικής έκδοσης M της σειράς 1, οι πελάτες φυσιολογικά θα τα συγκρίνουν. Η M2 Competition υπόσχεται να φέρει στο στίβο μάχης 405 ίππους από μια αναθεωρημένη έκδοση του κινητήρα που τροφοδοτεί τα μεγαλύτερα M3 και M4. Πρόκειται για ένα twin-turbo inline-six με χωρητικότητα 3 λίτρα, μετατρέποντας ουσιαστικά τη M2 Competition σε μια μικρή M4.

BMW-M2-Competition-tsiro-640
Κλείσιμο


 Όπως και με τα άλλα μοντέλα CS M, η νέα έκδοση δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά να ενισχύσει την ισχύ της M2. Η ανάρτηση διαθέτει νέα ρύθμιση η οποία θα βελτιώσει το χειρισμό του αυτοκινήτου, επηρεάζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα κύλισης σε κακοστρωμένους δρόμους. Κάποια εξοικονόμηση βάρους επίσης αναμένεται, με βάση τα όσα έχουμε βιώσει μέχρι τώρα.

Αυτό μας λέει ότι πρέπει να περιμένουμε ένα πιο ικανό σπορ κουπέ σε σχέση με την γνωστή M2, ίσως γι αυτό η BMW θα κατασκευάσει περιορισμένο αριθμό από τη νέα Competition. Όσο για το θέμα που έχει βαρύνουσα σημασία για μερικούς σκληροπυρηνικούς, αναμένουμε πως η M2 Competition θα μοιράζεται τις ίδιες επιλογές μετάδοσης με το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι οι 405 ίπποι θα… τρελαίνουν τους πίσω τροχούς είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Η M2 Competition αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης