Η ΒΜW παρουσιάζει τη νέα X4

Η ΒΜW παρουσιάζει τη νέα X4

Η BMW αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία της 2ης γενιάς X4, η οποία έρχεται με μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με πριν, αλλά κυρίως, με ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η ΒΜW παρουσιάζει τη νέα X4
Ξεκινώντας με τις διαστάσεις, η νέα BMW X4
είναι μακρύτερη κατά 81 χλστ. σε σχέση με την προηγούμενη και πιο πλατιά κατά 37 χλστ., ενώ μακρύτερο κατά 54 χλστ. είναι και το μεταξόνιο. Το ύψος έχει μεν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα (-3 χλστ.), όμως η BMW ανακοινώνει ότι έχει μειώσει συνολικά το κέντρο βάρος για πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

 Στο ίδιο μήκος κύματος, η γερμανική εταιρεία έχει κάνει χρήση περισσότερων ελαφριών υλικών (αλουμίνιο) στην κατασκευή του αυτοκινήτου, μειώνοντας συνολικά το βάρος έως και κατά 50 κιλά σε σχέση με πριν, ενώ φρόντισε ώστε να προσφέρει στο νέο της Crossover-Coupe την ιδανική αναλογία βάρους (50:50) μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Πολύ δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της αεροδυναμικής, ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο σχετικός συντελεστής στο cd: 0.30.

Κλείσιμο
   Fabian Kirchbauer Photography


Σχεδιαστικά, η νέα X4 διαθέτει πολλές ομοιότητες στο εμπρόσθιο τμήμα της με αυτό της νεότερης BMW X3
, έχοντας κάποιες μικροαλλαγές κυρίως στον προφυλακτήρα, που τονίζουν τον δυναμισμό της. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στο κουπέ σχεδίασης πίσω τμήμα, εκεί όπου η X4 αποκτά ένα πιο εκλεπτυσμένο και ελκυστικό στυλ, με μεγαλύτερων διαστάσεων φώτα, πιο λείες γραμμές και κολώνες που πέφτουν πιο ομαλά πάνω στον ανασηκωμένο πίσω όγκο.

Περνώντας στο εσωτερικό, η νέα BMW X4 υιοθετεί το νεότερο ταμπλό της καινούργιας X3, με κονσόλα που στρέφεται περισσότερο προς τον οδηγό για να τονίσει τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Επίσης, η θέση οδήγησης είναι πιο υψηλή και ο πίνακας οργάνων χαμηλότερα τοποθετημένος, για να βοηθηθεί και η περιμετρική ορατότητα.

   Fabian Kirchbauer Photography

Στο πεδίο των χώρων, η BMW προσφέρει στη νέα X4 ένα πορτ-μπαγκάζ με μεγαλύτερη χωρητικότητα από πριν (525 λίτρα, +25 λίτρα), αλλά και πίσω καθίσματα που μπορούν να αναδιπλωθούν και σε αναλογία 40:20:40.

Fabian Kirchbauer Photography

 Οι κινητήρες της νέας BMW X4 είναι 7 TwinPower Turbo μοτέρ (από 184 έως 360 ίππους στη βενζίνη και από 190 έως 326 ίππους στο diesel), τα οποία συνδυάζονται αποκλειστικά με την τετρακίνηση xDrive της μάρκας, αλλά και με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και οι πιο σπορ εκδόσεις M40i και M40d, οι οποίες φέρουν επιπλέον και μια σειρά από επεμβάσεις σε αμάξωμα, εσωτερικό και στήσιμο. Η BMW θα αποκαλύψει τη νέα X4 στις αρχές Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Στη χώρα μας το νέο Crossover-Coupe μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι.

Fabian Kirchbauer Photography
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης