Ηλεκτρικές οι μελλοντικές Mercedes-AMG;

Ηλεκτρικές οι μελλοντικές Mercedes-AMG;

Από τη στιγμή που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων βρίσκονται στη διαδικασία εξέλιξης ενός στόλου νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, ορισμένοι από τους επίσημους βελτιωτές αυτών, όπως η Mercedes-AMG δεν θα μπορούν να λείψουν από την παραπάνω τάση.

Ηλεκτρικές οι μελλοντικές Mercedes-AMG;
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου Έρευνας και Εξέλιξης της Mercedes, Ola Kallenius, στο περιθώριο συνέντευξής του σε βρετανικό μέσο, η AMG μπορεί να μην έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για ηλεκτρικά μοντέλα, προς το παρόν, αλλά δεν το αποκλείει κιόλας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Kallenius, ήδη η φίρμα έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ένα αντίστοιχο μοντέλο, αναφερόμενος στην SLS Electric Drive
του 2012, το οποίο διέθετε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 740 ίππων.

3-chariatis-530
Κλείσιμο


«Όταν ξεκινήσαμε την τοποθέτηση υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων, όλοι πίστευαν ότι θα ήταν το τέλος της AMG. Φυσικά όλοι αγαπάμε τον ήχο ενός V8 συνόλου και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι ακόμα συναρπαστικό, οπότε θα πρέπει να αναπτύξουμε μία ιδιαίτερη αγάπη προς αυτό», πρόσθεσε ο Kallenius.

4-chariatis-640


 Μέχρι τότε, όμως, η Mercedes-AMG είναι απασχολημένη με τα λεγόμενα «power-hybrids», τα οποία θα χρησιμοποιούν την ισχύ της μπαταρίας περισσότερο για την αύξηση της ώθησης, παρά της αυτονομίας. Το συγκεκριμένο σύστημα θα συνδυαστεί με τον V8 twin-turbo κινητήρα των 4,0 λίτρων, με την Mercedes-ΑΜG να θέλει να φτάσει την ισχύ στους 820 PS. Ο Kallenius επιβεβαίωσε ότι ο νέος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,0 λίτρων, με τεχνολογία mild hybrid της AMG 53, ο οποίος λανσαρίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, θα αντικαταστήσει τον 3.5 V6 της AMG 43.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης