Το ταχύτερο wagon στον κόσμο

Το ταχύτερο wagon στον κόσμο

Αυτό που βλέπετε μπροστά σας δεν είναι μια BMW M5 Touring όσο και αν θα το θέλατε, αλλά η νέα και πολλά υποσχόμενη Alpina B5 Bi-Turbo Touring.

Το ταχύτερο wagon στον κόσμο
Η έκδοση του αμαξώματος του νέου G30 Alpina B5 Bi-Turbo φορά τον ίδιο V8 κινητήρα των 4,8 λίτρων twin-turbo V8 των 600+ ίππων που συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Για να κρατήσει τα πράγματα υπό έλεγχο, η ισχύς πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς, με την Alpina να ισχυρίζεται ότι μέχρι και το 90% της ροπής μπορεί να σταλεί στον (σωστό) πίσω άξονα.

ALPINA_B5Bi-Turbo-tsiro-640

Κλείσιμο
 Όλο αυτό μεταφράζεται σε 3,5 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση, ενώ η έκδοση saloon χρειάζεται 3,4 sec για την ίδια διαδικασία. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 322 km/h, η οποία σύμφωνα με την Alpina καθιστά το B5 Bi-Turbo Touring το ταχύτερο wagon παραγωγής στον κόσμο.

Η υιοθέτηση συστήματος διεύθυνσης και για τους πίσω τροχούς είναι επίσης μια πρωτιά για την B5 Bi-Turbo, με το σύστημα να μπορεί να στρέψει τους πίσω τροχούς μέχρι και 2,5 μοίρες με αντίθετο τρόπο σε χαμηλές ταχύτητες και με τον ίδιο τρόπο σε υψηλότερες. Άλλες αναθεωρήσεις περιλαμβάνουν ενεργητικές αντιστρεπτικές, ειδικά εμπρός ψαλίδια, κοντύτερα και πιο δύσκαμπτα ελατήρια και ειδικά προσαρμοσμένα αμορτισέρ, μαζί με τους παραδοσιακά ελαφρούς σφυρήλατους τροχούς των 20 ιντσών σε ειδικά ελαστικά Pirelli P-Zero.

ALPINA_B5Bi-Turbo-inter-tsiro-640


 Το χειροποίητο εσωτερικό μπορεί να καθοριστεί με μια σχεδόν ατελείωτη γκάμα επιλογών, όπως μαλακό δέρμα Nappa, κεραμικές επιφάνειες φινιρίσματος, μαζί με την υπογραφή Alpina, όπως η μπλε-πράσινη ραφή και το λεγόμενο εσωτερικό φινίρισμα Wood Wood Walnut Nature. Η νέα Alpina B5 Bi-Turbo διατίθεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από 89.000 λίρες σε μορφή saloon και από 91.000 λίρες στην έκδοση Touring. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης