Η Toyota ετοιμάζει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Η Toyota ετοιμάζει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Toyota έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσει πάνω από 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι τις αρχές του 2020, θέλοντας να αναδειχθεί πρωτοπόρος και στην ηλεκτροκίνηση.

Η Toyota ετοιμάζει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα
Αυτή τη στιγμή η Toyota δεν διαθέτει κανένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της. Με τη νέα όμως προϊοντική επίθεση η εταιρεία στοχεύει σε 1.000.000 πωλήσεις ηλεκτρικών ή αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου το χρόνο μέχρι το 2030 και συνολικά, σε 5,5 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Για να το καταφέρει αυτό η ιαπωνική εταιρεία θα λανσάρει μέχρι το 2020 πάνω από 10 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το πρώτο εξ αυτών να λανσάρεται στην Κίνα και στη συνέχεια να ακολουθούν οι αγορές της Ιαπωνία, Ινδίας, Η.Π.Α. και Ευρώπης. Παράλληλα και μέχρι το 2025 κάθε ένα μοντέλο της Toyota αλλά και της
Lexus θα αποκτήσει έκδοση που θα έχει κάποιο τύπου ηλεκτροκίνηση.

Κλείσιμο


Στόχος της Toyota μεταξύ άλλων είναι να αναδειχθεί ως η πρωτοπόρος ιαπωνική εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση και να ανταγωνιστεί την ιδιαίτερα κινητική τα τελευταία χρόνια
Νissan, η οποία και αυτή μέχρι το 2022 σε συνεργασία με τη Renault και τη Mitsubishi, θα παρουσιάσει τουλάχιστον 12 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη των νέων ηλεκτρικών της Toyota θα παίξουν οι εξελίξεις στο πεδίο των μπαταριών και οι νέες τεχνολογίες που θα φέρουν νέου τύπου μπαταρίες με χαμηλότερο βάρος, φθηνότερο κόστος εξέλιξης και κατασκευής, αλλά και μεγαλύτερη χωρητικότητα σε πιο compact διαστάσεις.

toyota ev cars 640

 Παράλληλα, η εταιρεία θα επενδύσει αρκετά και στις υποδομές που θα βοηθήσουν στην εξάπλωση των ηλεκτρικών μοντέλων, όπως στα δίκτυα φόρτισης και στη δημιουργία ειδικών κέντρων ανακύκλωσης μπαταριών. Εξ ου άλλωστε και πριν λίγους μήνες η Toyota υπέγραψε συνεργασία με τη Mazda, αλλά και με την προμηθεύτρια Denso. Από τη συμφωνία αυτή θα προκύψει μεταξύ άλλων και η νέα πλατφόρμα ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης