Πέρασε τη γραμμή παραγωγής η Alpine A110

Πέρασε τη γραμμή παραγωγής η Alpine A110

Επιτέλους, οι φίλοι της ιστορικής γαλλικής φίρμας της Alpine μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, το νέο μοντέλο A110, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, μπήκε στην διαδικασία της επίσημης παραγωγής του.

Πέρασε τη γραμμή παραγωγής η Alpine A110
Για να συνδέσει το παρελθόν με το παρών, η συναρμολόγηση του νέου γαλλικού μοντέλου γίνεται στο ιστορικό εργοστάσιο της Διέπης, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του το 1969. Πάντως έχει πλέον εκσυγχρονιστεί , καθώς η Renault δαπάνησε ένα ποσό που ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει αυξηθεί κατά 60% και ο αριθμός των εργαζομένων.

alpine-a110-factory (2)-chariatis-530

Κλείσιμο
Το νέο Alpine A110 έρχεται να συναγωνιστεί επί ίσοις όροις μοντέλα όπως η Porsche 718 Cayman και η Alfa Romeo 4C. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος turbo  κινητήρας 1,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 252 PS και 32,6 kgm ροπής, αριθμοί ικανοί να δώσουν αξιοπρόσεκτες επιδόσεις, με το 0-100 km/h να έρχεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα. Ασφαλώς και η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

alpine-a110-factory (1)-chariatis-640

 Να σημειώσουμε τέλος ότι χάρη στην χρήση αλουμινίου στο πλαίσιο και στις πλευρικές επιφάνειες των θυρών, το συνολικό βάρος του Α110 είναι μόλις 1.080 κιλά. Εάν βέβαια η βασική έκδοση δεν σας ικανοποιεί, η Alpine έχει για εσάς μία πιο γρήγορη έκδοση, με ισχύ 300 PS, που αναμένεται να παρουσιαστεί τουλάχιστον μετά το 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης