Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό της Skoda

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό της Skoda

H Skoda ανακοίνωσε επίσημα ότι το 2020 θα βάλει στην παραγωγή το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κατασκευάζεται στο κεντρικό της εργοστάσιο στη Mlada Boleslav της Τσεχίας.

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό της Skoda
Το νέο ηλεκτρικό της Skoda
θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο
Vision E που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης. Πρόκειται για ένα νέο κουπέ-SUV μοντέλο, το οποίο αναμένεται να έχει ηλεκτρική απόδοση 300 ίππων, όντας έτσι και το ισχυρότερο Skoda στη γκάμα. Το αυτοκίνητο θα βασιστεί πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του VW Group.

Κλείσιμο
 Ένα χρόνο όμως πριν το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό της μοντέλο, η Skoda θα ξεκινήσει την ηλεκτρική της επίθεση παρουσιάζοντας μια υβριδική-plug in έκδοση της Superb
, αλλά και μια αντίστοιχη του
Kodiaq. Και οι δύο επιλογές θα έχουν ένα σύστημα κίνησης που θα αποτελείται από 1.400άρη turbo κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 215 ίππων.



Αμέσως μετά τώρα το Vision E, η Skoda θα παρουσιάσει άλλα δύο ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, τα οποία θα είναι ένα ακόμα crossover, αλλά και ένα σπορ κουπέ. Στόχος της εταιρείας είναι επίσης να προσφέρει και ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τμήματα και μέρη από το ηλεκτρικό VW I.D., φέρνοντας στην αγορά ένα πολύ ανταγωνιστικό νέο μοντέλο του είδους.

   Skoda new EV 640
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης