Test: Opel Crossland X 1.6 CDTi

Test: Opel Crossland X 1.6 CDTi

Τα crossover είναι μια ταχεία αναπτυσσόμενη κατηγορία, το νέο Opel Crossland X τοποθετείται στην καρδιά της.

Test: Opel Crossland X 1.6 CDTi
Είχαμε στα χέρια μας για δοκιμή το ολοκαίνουργιο Opel Crossland X στην πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.6lt/99PS. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο και μελετημένο ώστε να καλύψει τις ανάγκες μια οικογένειας που ζει σε αστικό περιβάλλον. Μπορεί επιπλέον να παίξει το ρόλο ενός πρακτικού συντρόφου για τον εργένη… με ογκώδεις αθλητικές δραστηριότητες. Εύκολα θα τοποθετήσει κανείς το ποδήλατό του ρίχνοντας ή μετακινώντας τα πίσω καθίσματα. Επιπλέον αν θες να μεταφέρεις πολλά ποδήλατα υπάρχει και η ειδική εύχρηστη σχάρα της Opel.



Κλείσιμο
Το πίσω κάθισμα μετακινείται μπρος – πίσω αυξάνοντας το χώρο αποσκευών κατά 110lt. Στο εσωτερικό του Crossland ο οδηγός έχει μια αίσθηση ευρυχωρίας πρωτόγνωρη για αυτοκίνητο μόλις 4.2m. Για να έχετε μια εικόνα το crossover της Opel είναι 20 πόντους πιο μακρύ από το Corsa και 15 πόντους πιο κοντό από το Astra. Επίσης είναι 10 πόντους ψηλότερο από το Astra. Το ύψος αυτό αρέσει στα παιδιά που όντας δεμένα στο πίσω κάθισμα έχουν άπλετη ορατότητα περιφερειακά. Crossland X 640


Το Crossland X δοκιμής μας ήταν εξοπλισμένο με όλα τα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας χάρη στο πακέτο «Opel Eye» : Προβολή πινακίδων κυκλοφορίας. υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση για αυτοκίνητο σε τυφλό σημείο, διατήρηση απόστασης ασφαλείας και φυσικά τα ESP, ABS. Επιπλέον πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών που προβάλλεται στην κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών και σύστημα προβολέων Full LED που φωτίζουν σε απόσταση 300m. Με όλα αυτά σε λειτουργία το Crossland X είναι ένα ασφαλές όχημα για πολυάσχολες μαμάδες. Το σύστημα ανοιχτής ακρόασης επιτρέπει την πραγματοποίηση σύντομων κλήσεων χωρίς να κρατάτε το κινητό στα χέρια ενώ το σύστημα πλοήγησης σας κατευθύνει χωρίς να ψάχνεστε.



 Συνολικά στο εσωτερικό του Crossland X η αίσθηση των υλικών είναι ποιοτική με τα μαλακά πλαστικά να κάνουν τη διαφορά στο πάνω και εμπρός μέρος του ταμπλό ενώ η συναρμογή δεν αφήνει περιθώρια κριτικής. Στο δρόμο, οικογενειακά! Αν έχετε σπορτίφ ανησυχίες τότε ένα μοντέλο της σειράς ΟPC μπορεί να σας καλύψει. Το Crossland X δε φτιάχτηκε για να γράψει ιστορία στις στροφές αλλά για οικογενειακές εκδρομές. Στο ερώτημα αν επαρκεί ο κινητήρας των 99PS και γιατί δε χρησιμοποιείται εδώ η έκδοση των 136PS η απάντηση είναι αγχολυτική: «Επαρκεί και δεν καίει». Καταγράψαμε κατανάλωση 7 ευρώ/100km κινούμενοι κυρίως στην πόλη! Με το 5αρι κιβώτιο ταχυτήτων να διαθέτει αραιή κλιμάκωση αλλά με ροπή 26kgm από το ρελαντί ο οδηγός μπορεί να προσπεράσει σε ασφαλές χρονικό διάστημα ακόμη και σε ανηφόρα με φορτίο 4 επιβατών/αποσκευών.

car_banner_articles

 Το Crossland X δοκιμής μας πατούσε σε ελαστικά διαστάσεων 195/50/16, επιλογή χρυσή τομή όσον αφορά στην ισορροπία άνεσης/κρατήματος. Δεν πλέει, δεν κοπανάει, δε γέρνει υπερβολικά και δεν έχει φτιαχτεί για να στρίβει με το πλάι. Τα νέα είναι καλά για όσους ψάχνουν οικογενειακό αυτοκίνητο η Opel πρόσθεσε μια ακόμη επιλογή στις ήδη αξιόλογες υπάρχουσες όπως τα: Peugeot 2008, Τoyota CHR, Honda HRV, Fiat 500X.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 1560 cc
Ισχύς: 99 PS στις 3.750 rpm
Ροπή: 26,1 kgm 1750 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 180 km/h
Επιτάχυνση 0-100km/h: 12,0 sec
 Μεικτή κατανάλωση (lt/100 km): 5,5 (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 95 gr/km
Βάρος: 1.174 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.212/1.765/1.605 mm
Χώρος αποσκευών: 410 - 520 -1255lt
Τέλη κυκλοφορίας: 85 €
Τιμή: Από 19.900€ έκδοση X – Cite
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης