Αυτό είναι το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla

Αυτό είναι το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla

Η αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων πρωτοπορεί ακόμη μια φορά και μας συστήνει το πρώτο φορτηγό που είναι σε θέση να διανύσει αποστάσεις με ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό είναι το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla
Το Τesla Semi, όπως ονομάζεται το νέο όχημα της εταιρείας, ξεχωρίζει για τη φουτουριστική του σχεδίαση και τις αεροδυναμικές γραμμές που υιοθετεί, δίνοντας μας μια πρώτη εικόνα από το μέλλον των επαγγελματικών οχημάτων. Στην καμπίνα του οχήματος το τιμόνι είναι τοποθετημένο στη μέση και στις άκρες βρίσκονται δύο μεγάλες οθόνες που περιλαμβάνουν όλες τις ενδείξεις για τον τράκτορα και το φορτίο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της
Tesla, το Semi έχει αυτονομία 600 χιλιομέτρων σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου με φορτίο 40 τόνων. Επίσης, για την κίνηση του φροντίζουν 4 ηλεκτροκινητήρες που έχουν τοποθετηθεί ξεχωριστά στους πίσω τροχούς. Αν και δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla επιταχύνει στα 96 Km/h από στάση σε 20 δευτερόλεπτα, όντας πιο γρήγορο σε σχέση με ένα συμβατικό φορτηγό που χρησιμοποιεί ντίζελ μοτέρ (χωρίς φορτίο η επιτάχυνση ολοκληρώνεται σε 5 sec).

Κλείσιμο


 Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος της φόρτισης των μπαταριών μπορεί να επιτευχθεί σε χρόνο που δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά. Στον εξοπλισμό του Semi περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων και ένα που εξασφαλίζει τη σταθερότητα του επικαθήμενου. Η Tesla δίνει εγγύηση 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων και το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από το 2019 (οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει).

Tesla-Semi-10640
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης