Στα σκαριά η BMW X8

Στα σκαριά η BMW X8

Η BMW κατοχύρωσε πρόσφατα την ονομασία iX8 ενισχύοντας την φημολογία πως η εταιρία δουλεύει επάνω σε ένα μεγαλύτερο SUV από την εικονιζόμενη Χ7 που αναμένεται έως το 2019.

Στα σκαριά η BMW X8
Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες το περιοδικό Autocar αναφέρει πως η παρουσίαση του μοντέλου τοποθετείται χρονικά κοντά στο 2020 με αντιπάλους τα μεγαλύτερα SUV των Audi και Range Rover. Ωστόσο αν και οι πληροφορίες μέχρι στιγμής βασίζονται σε φήμες ο επικεφαλής εξέλιξης της BMW, Klaus Frohlich σε δηλώσεις του έχει σημειώσει «Η κατηγορία αναπτύσσεται ταχύτατα οπότε υπάρχει χώρος για την εξέλιξη της Χ8, ειδικά για αγορές όπως αυτή της Κίνας».

Το πιθανότερο σενάριο είναι η Χ8 να βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με την Χ7. Ωστόσο αν και οι Χ4 και Χ6 έχουν μια κουπέ σχεδιαστική φιλοσοφία δεν έχει γίνει σαφές εάν η Χ8 θα ακολουθήσει μια αντίστοιχη λογική ή θα αποτελεί μια έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο από την Χ7. Είναι πάντως σχεδόν σίγουρο πως το εσωτερικό θα έχει διαμόρφωση για την φιλοξενία έως 5 επιβατών με το μεγαλύτερο βάρος να δίνεται για την ενίσχυση της πολυτέλειας, της άνεσης αλλά και της ψυχαγωγίας με την χρήση των πιο εξελιγμένων τεχνολογιών.

Σε επίπεδο κινητήρων για την Χ8 τα πιο πιθανά σενάρια αναφέρουν ένα υβριδικό σύστημα με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων και ως κορυφαία επιλογή την τοποθέτηση ενός twin turbo V12 κινητήρα 6.6 λίτρων.

Κλείσιμο

2017-bmw-concept-x7-7harpi640
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης