Νέο crossover από την DS

Νέο crossover από την DS

To πολυτελές παρακλάδι της γαλλικής φίρμας έχει στα σκαριά ένα νέο compact premium crossover με το οποίο θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τα Audi Q2 & Mini Countryman.

Νέο crossover από την DS

H «οικογένεια» DS θα αποκτήσει ακόμη ένα μέλος μέσα στο 2019, καθώς οι Γάλλοι ετοιμάζονται να κατασκευάσουν ένα πολυτελές crossover με compact διαστάσεις στο μοτίβο το C3 Aircross
. To μοντέλο θα λάβει κατά πάσα πιθανότητα την κωδική ονομασία «DS3 Crossback» και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του Ομίλου PSA, την CPM, που θα χρησιμοποιήσει και η επόμενη γενιά του 208. 

Σχεδιαστικά η DS αναμένεται να δημιουργήσει ένα κομψό αυτοκίνητο με έντονες ακμές (στην εικόνα 2 βλέπετε μια ψηφιακά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα) που θα θυμίζει μικρογραφία του νέου DS 7 Crossback (εικόνα 1). To 4θυρο αμάξωμα θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, θα είναι αποκλειστικά δικίνητο και θα εξοπλιστεί με σύστημα Grip Control. Eκτός των πολλών επιλογών εξατομίκευσης, οι άνθρωποι της DS θα προσπαθήσουν να δώσουν στο DS 3 Crossback ένα οδηγοκεντρικό χαρακτήρα προκειμένου το μοντέλο να ανταγωνιστεί το Mini Countryman αλλά και νέο Audi Q2. 

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, στη βάση θα υπάρξει ο 1,2 PureTech  με 110 ίππους και στην κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα δούμε ένα 1.600άρη τούρμπο με απόδοση κοντά στα 200 άλογα. Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το γαλλικό crossover θα λανσαριστεί το 2020 και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα προσφέρει αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα. 

Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης