Test: Audi Q2 2.0 TDI quattro

Test: Audi Q2 2.0 TDI quattro

Το Q2 έβαλε την Audi στην κατηγορία των premium compact SUV με μεγάλη επιτυχία. Η ισχυρότερη πετρελαιοκίνηση έκδοση με την τετρακίνηση και τους 190 ίππους, που είχαμε στη διάθεσή μας τις προηγούμενες μέρες, ξεδιπλώνει στο maximum τον πολύπλευρο χαρακτήρα του γερμανικού αυτοκινήτου.

Test: Audi Q2 2.0 TDI quattro
H Audi εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της στα οχήματα ελευθέρου χρόνου, καταφέρνοντας να συνδυάσει-σχεδόν αριστοτεχνικά- τις αρετές ενός premium SUV με τις compact διαστάσεις και τη δυναμική σχεδίαση που χαρακτηρίζει όλα της τα νέα μοντέλα. Το μήκους 4.191 χλστ. αμάξωμα ακολουθεί μια σύγχρονη αισθητική, όπου κυριαρχεί η μεγάλη εμπρόσθια μάσκα και τα μυώδη στοιχεία κατά μήκος του αμαξώματος. Η έκδοση της δοκιμής μας, στο εξοπλιστικό πακέτο Edition #1, τονίζει περαιτέρω το στιλ του αυτοκινήτου. Έτσι οι λεπτομέρειες S line συνδυάζονται με το εικονιζόμενο χαρακτηριστικό γκρι χρώμα και τις στάνταρ μαύρες λεπτομέρειες σε καθρέπτες, προφυλακτήρες και στις ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών.

Ανάλογα σύγχρονη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του Q2, όπου η υψηλή ποιότητα κατασκευής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό αποτελείται από μαλακά πλαστικά και η συναρμογή όλων των τμημάτων της καμπίνας είναι υπεράνω κριτικής. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί σε τεχνολογίες άνεσης και συνδεσιμότητας, ενώ το virtual cockpit με την οθόνη των 12,3 ιντσών είναι μοναδικό στην κατηγορία του και δημιουργεί μια high tech ατμόσφαιρα. Το γερμανικό premium SUV θα μεταφέρει με σχετική άνεση 4 επιβάτες, ενώ παράλληλα ο τετραγωνισμένος χώρος αποσκευών των 355 λίτρων είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος.

Audi-Q2-2017-1600-4c
Κλείσιμο
A168533_medium

 
Για την κίνηση του Q2, στην έκδοση της δοκιμής μας, φροντίζει ο γνωστός 2λιτρος TDI στην ισχυρότερη εκδοχή του. Με 190 ίππους & 400 Nm ροπής κινεί με χαρακτηριστική ευκολία το βάρους 1.480 κιλών αμάξωμα χαρίζοντάς του hot επιδόσεις. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 7,3 sec και η τελική αγγίζει τα 218 km/h. Το S tronic κιβώτιο των 7 σχέσεων ικανοποιεί πλήρως με την ταχύτητα αλλαγών και την απόκριση στα kick down και έτσι οι ρεπρίζ θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό οδηγό.

Αρωγός σε κάθε περίπτωση είναι το σύστημα Drive Select, με το οποίο ο οδηγός ελέγχει τις παραμέτρους του αυτοκινήτου ανάλογα με τις απαιτήσεις. Η μέση κατανάλωση που είδαμε ανήλθε στα 7,4 lt/100 km περίπου. Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς η ύπαρξη τετρακίνησης quattro εξασφαλίζει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και έτσι, ακόμη και αν επιλέξεις να κινηθείς γρήγορα το Q2 θα σε εντυπωσιάσει με τον τρόπο που αντιδρά. Παράλληλα το σύστημα διεύθυνσης μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την αμεσότητα και την αίσθηση που προσφέρει. Επίσης, οι ζάντες των 19 ιντσών μετριάζουν κάπως την άνεση και απαιτούν ιδιαίτερα προσοχή αν επιλέξεις να κινηθείς στο χώμα. Συνολικά το Q2 παρουσιάζει μια εξαιρετικά ισορροπημένη συμπεριφορά προσθέτοντας πινελιές πολυτέλειας σε κάθε είδους μετακίνηση.



ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 Κινητήρας (cc): 1.968 TDI
Ισχύς (PS/rpm): 190/3.500-4.000
Ροπή (Nm/rpm): 400/1.900-3.300
Μετάδοση: Στους 4 τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο S tronic 7 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 218 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 7,3 sec
Μεικτή κατανάλωση: 7,4 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 128 g/km
 Βάρος: 1.480 kg Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.191/1.794/1.508 mm
Χώρος αποσκευών: 355 lt
Τέλη κυκλοφορίας (ευρώ): 154
Τιμή (ευρώ): Aπό 40.310 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης