GP ΗΠΑ: Ο Χάμιλτον στην pole!

GP ΗΠΑ: Ο Χάμιλτον στην pole!

Ο Βρετανός πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του σήμερα ν' αμφισβητήσουν την ταχύτητά του. Πέτυχε την 72η pole της καριέρας του. Αύριο εκκινεί δίπλα του ο Φέτελ. 

GP ΗΠΑ: Ο Χάμιλτον στην pole!
Με θερμοκρασία αέρα στους 31 βαθμούς, οδοστρώματος στους 39 βαθμούς και αρκετά σύννεφα υποδέχτηκε σήμερα το Ώστιν ομάδες και οδηγούς.

Στην ώρα ελεύθερων δοκιμών ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος αλλά ο Φέτελ βρίσκονταν
στο ίδιο δέκατο. Στη Ferrari άλλαξαν σασί στην SF70H του Γερμανού μετά τα προβλήματα στο FP2 αλλά και κιβώτιο. Ο Φέτελ δεν υπόκειται σε ποινή γι’ αυτή την αλλαγή καθότι είχε εγκαταλείψει στον προηγούμενο αγώνα στην Ιαπωνία. Το κιβώτιο αυτό είναι το 4ο και τελευταίο που έχει στη διάθεσή του για φέτος ο Γερμανός. Αντίθετα ποινή 15 θέσεων στην εκκίνηση έχει ο Φερστάπεν για αλλαγές στην υβριδική μηχανή της Renault.
Κλείσιμο

Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε τους 16 από 
τους 20 οδηγούς να χρησιμοποιούν την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Οι οδηγοί των Mercedes, Ferrari χρησιμοποίησαν την πολύ μαλακή. Μάλιστα ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος όλων με την πολύ μαλακή γόμα. Έτσι εξοικονόμησαν ένα σετ πάρα πολύ μαλακής γόμας για τη συνέχεια. Αξίζει να τονιστεί ότι η διαφορά ανάμεσα σε Χάμιλτον και Φέτελ ήταν στα 6 δέκατα. Ο Γερμανός έφερε τη Ferrari στην 4η θέση. Εντυπωσίασε ο Σάινθ στο ντεμπούτο του με τη Renault, ήταν ταχύτερος από τον πολύπειρο Χούλκενμπεργκ. Ο Ισπανός πλασαρίστηκε 5ος. Ο Γερμανός οδηγός της Renault που έχει ποινή θέσεων στην εκκίνηση προτίμησε να εξοικονομήσει ελαστικά από το κάνει χρόνο στο Q2. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Sauber των Βερλάιν, Έρικσον, η Williams του Στρολ, η Toro Rosso του ρούκι Χάρτλεϊ και η Haas του Μάγκνουσεν.



Εντυπωσιακός στο ντεμπούτο του με τη Renault o Σάινθ.

Το Q2 βρήκε τους 19 οδηγούς να χρησιμοποιούν την πάρα πολύ μαλακή γόμα που ειδικά γι’ αυτό τον αγώνα έχει ροζ χρώμα. Μέσω αυτού η Pirelli συμπαρίσταται στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού της F1 για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ο Φερστάπεν επέλεξε την πολύ μαλακή καθότι υπόκειται σε ποινή και σαφώς στη Red Bull προτιμούν να εκκινήσει αύριο τον αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα. Στην 1η προσπάθεια ο Χάμιλτον σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:33.5 ενώ στη 2η κατάφερε να βελτιώσει άλλο ένα δέκατο. Εκτός συνέχειας εκτός από το Χούλκενμπεργκ με τη Renault έμειναν και οι Κβίατ (Toro Rosso), Μάσα (Williams), Βαντούρν (McLaren), Γκροζάν (Haas).



Το ξεκίνημα του Q3 βρήκε το Χάμιλτον να σημειώνει επίδοση 1:33.1,
χρόνος ικανός να του δώσει την pole. Όλοι οι οδηγοί επιχείρησαν δεύτερη προσπάθεια ακριβώς στο τέλος, προς τέρψιν των δεκάδων χιλιάδων θεατών που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες. Ο Φέτελ κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και να βρεθεί στην 1η σειρά της εκκίνησης δίπλα στο Χάμιλτον, περνώντας το Μπότας. Ρικιάρντο και Ράικονεν έκαναν τον ίδιο χρόνο, ο Αυστραλός τον πέτυχε νωρίτερα γι' αυτό πήρε την 4η θέση. 

Μετά το τέλος των δοκιμών ο Χάμιλτον στάθηκε στην αύξηση της έντασης του ανέμου ενώ ο Φέτελ τόνισε ότι βρήκε το ρυθμό μόνο στον τελευταίο γύρο. 

Συνολικά η κατάταξη ήταν:



Ο αγώνας θα εκκινήσει αύριο στις 22:00 ώρα Ελλάδος καθότι έχουμε διαφορά 8 ώρες με το Ώστιν του Τέξας. Θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, COSMOTE. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης