Το μέλλον της ΜΙΝΙ

Το μέλλον της ΜΙΝΙ

Μία ομάδα φοιτητών του τμήματος International Center for Automotive Research του πανεπιστημίου Clemson συνεργάστηκε με τη MINI, έτσι ώστε να κατασκευάσουν από το μηδέν ένα νέο concept.

Το μέλλον της ΜΙΝΙ
Το αποτέλεσμα είναι το Deep Orange 7, ένα αυτοκίνητο που θα φέρει τη λύση στις αστικές μετακινήσεις, από το 2025 και μετά. Σε ότι αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, στον οποίο πήρε μέρος και το Art Center College of Design στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, το εν λόγω πρωτότυπο υιοθετεί την δική του φιλοσοφία που είτε αρέσει είτε όχι. Παρόλο αυτά, το Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι η δυνατότητα που έδωσε στους φοιτητές του να συνεργαστούν κάτω από τις ίδιες συνθήκες με αντίστοιχους άλλης σχολής, αποτέλεσε μία μοναδική εμπειρία, προσομοιάζοντάς την με πραγματικές συνθήκες εργασίας.


 
Κλείσιμο
O εσωτερικός διάκοσμος του Deep Orange 7είναι αρκετά λιτός, με την κεντρική κονσόλα να είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Face, που μπορεί να προβλέπει τις ανάγκες του οδηγού και να προσφέρει την σχετική ενημέρωση, μέσω ολογράμματος. Οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ. Το συγκεκριμένο concept διαθέτει αρθρωτή πλατφόρμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο κινητήρα εσωτερικής καύσης, όσο και plug-in υβριδικό σύνολο, όπως το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε, αλλά και αποκλειστικά ηλεκτροκινητήρα.

Ο

 Τζούλιαν Βέμπερ, Επικεφαλής των Innovation Projects E-Mobility του BMW Group εργάστηκε μαζί με τους φοιτητές δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος: «Ως μέντορας των φοιτητών για το Deep Orange 7 project η εμπειρία ήταν εξαιρετική. Δούλεψαν σκληρά και επέδειξαν ταυτόχρονα δημιουργικότητα και επαγγελματισμό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης