Toyota Concept-i Ride

Toyota Concept-i Ride

Η Toyota ετοιμάζεται για να παρουσιάσει στο Tokyo Motor Show στις 25 του μήνα ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο μας αποκαλύπτει το πως αντιλαμβάνεται η εταιρεία το μέλλον στις αστικές μετακινήσεις.

Toyota Concept-i Ride
Το νέο πρωτότυπο ονομάζεται Concept-i Ride και έρχεται σε συνέχεια του Concept-i,
που η Toyota είχε παρουσιάσει στην Έκθεση CES του Λας Βέγκας. Το νέο πρωτότυπο ξεχωρίζει με το μικρό σε διαστάσεις αμάξωμά του, το οποίο εφαρμόζει ανοιγόμενες προς τα πάνω μεγάλες πλαϊνές πόρτες, για εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό.

Μάλιστα, για να κάνει ακόμη πιο εύκολη την επι-αποβίβαση των αποκλειστικά δύο επιβατών του i-Ride (διάταξη 1+1 θέσεων), η
Toyota
Κλείσιμο
έχει εγκαταστήσει ένα εμπρόσθιο κάθισμα που σύρεται ηλεκτρικά προς την κατεύθυνση της εκάστοτε πόρτας. Ο μηχανισμός αυτός βολεύει ιδιαίτερα και τους καθήμενους σε αναπηρικό αμαξίδιο, με το αμαξίδιο να μπορεί να αποθηκευθεί σε ειδικό χώρο πίσω από το εμπρόσθιο κάθισμα.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το μήκους μόνο 2,5 μέτρων νέο πρωτότυπο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά και έχει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση έως και 150 χιλιομέτρων. Αντί για το παραδοσιακό τιμόνι υπάρχει στη θέση του ένα joystick, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί και οι διακόπτες για την επιτάχυνση και το φρενάρισμα του αυτοκινήτου.

Concept i Ride 640

 
Μαζί τώρα με το πρωτότυπo Concept-i Ride, η Toyota θα παρουσιάσει στο Τόκιο και το Concept-i του Λας Βέγκας, αλλά και το Concept-i Walk, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό μέσο ατομικής μετακίνησης, με 3 ρόδες και προσαρμοζόμενο μεταξόνιο (μήκος μεταξύ 500 και 700 χλστ.), το οποίο προσφέρει μεγάλη ευελιξία και ευκολία μετακίνησης. Concept is 640
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης