Δοκιμή: Opel Corsa 1.4 Auto

Δοκιμή: Opel Corsa 1.4 Auto

Περάσαμε μία εβδομάδα με το 5θυρο Opel Corsa, αξιολογώντας τον συνδυασμό του 1400άρη Ecotec κινητήρα με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο, τυλιγμένα στο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού «Innovation».

Δοκιμή: Opel Corsa 1.4 Auto
Αναμφίβολα το Opel Corsa
είναι ένα άκρως διαχρονικό μοντέλο, που έχει σχεδόν 13 εκατομμύρια πωλήσεις στις 3μιση δεκαετίες εμπορικής του πορείας (από το 1982). Πολλές από αυτές στη χώρα μας. Έχοντας στην οικογένεια ένα από αυτά εδώ και 11 χρόνια, έχω εκτιμήσει πολλές αρετές του και δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα. Άλλωστε έχουμε να κάνουμε με ένα αξιόπιστο σύνολο που μπορεί εύκολα να καλύψει τις εντός πόλης ανάγκες. Εκεί εστιάζει και το μοντέλο δοκιμής, στην πέμπτη βέβαια γενιά του Corsa.

Μία γενιά που έφερε σημαντικές διαφοροποιήσεις, τόσο στην πιο μοντέρνα εμφάνιση με τη χαμηλωμένη μάσκα και το σήμα της μάρκας στο καπό όσο και στο ποιοτικό εσωτερικό. Βέβαια στη σημερινή του μορφή το γνωρίζουμε εδώ και δύο πλέον χρόνια άρα λίγο-πολύ το έχει πιάσει το μάτι σας στους δρόμους.

Κλείσιμο
Opel-Corsa-i640

 
Όμως εκεί που εστιάζουμε σήμερα είναι στη νέα έκδοση του γνωστού 1400άρη Ecotec βενζινοκινητήρα. Αποδίδει 90 άλογα στις 4000 στροφές, με τη ροπή στα 13.6 kgm από τις 4.440 rpm και συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο Easytronic. Ένας συνδυασμός με σαφή προσανατολισμό αστικού τοπίου, εκεί όπου η συνεργασία είναι αρμονική, με ομαλές αλλαγές σχέσεων και επιτρέπει οικονομικές μετακινήσεις. Μάλιστα αν είστε επεμβατικοί τύποι, υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών χάρη στο μπουτόν που είναι τοποθετημένοι στο πάνω μέρος του επιλογέα. Αν και ομολογούμε πως δεν το χρησιμοποιήσαμε ιδιαίτερα.

Opel-Corsa-e640
 
Στο παραπάνω περιβάλλον τη συνολικά θετική εμπειρία συμπληρώνει το ευχάριστο και ποιοτικό εσωτερικό. Με καλή ποιότητα υλικών και συναρμογή, piano black διακοσμητικά στην έκδοση δοκιμής μας αλλά και ακόμα δερμάτινο τιμόνι, σπορ καθίσματα οδηγού/συνοδηγού και αρκετά Plus στην τεχνολογική φαρέτρα. Όπως το σύστημα Infotainment IntelliLink με οθόνη αφής 7 ιντσών, τις λειτουργίες του οποίου συνηθίζεις γρήγορα και που εκτός από θύρα USB και είσοδο Aux-in, προσφέρει συνδεσιμότητα με smart phones.

Οι αισθητήρες παρκαρίσματος και η κάμερα οπισθοπορείας συνεισφέρουν σε γρήγορη και απροβλημάτιστη στάθμευση ακόμα και σε περιορισμένο χρόνο ενώ η έκδοση Innovation περιλαμβάνει ακόμα (επιπλέον των πιο απλών εκδόσεων Enjoy και Active) ηλεκτρονικό κλιματισμό, cruise control αλλά και πακέτο ορατότητας με σύστημα αυτόματου φωτισμού και αισθητήρα στροφής.

Opel-Corsa-j640
 
Όλα αυτά συνθέτουν ένα αξιόλογο σύνολο που συνδυάζεται με τα δεδομένα ατού του Corsa, όπως η ποιοτική κύλιση και οι άνετες μετακινήσεις για τέσσερις ενήλικες. Βγαίνοντας εκτός αστικού τοπίου, όσοι έχουν βαρύ δεξί πόδι ίσως προτιμήσουν την επιλογή του μηχανικού κιβωτίου καθώς οι αλλαγές σχέσεων έρχονται καθυστερημένα όταν επιταχύνεις σταθερά. Οδηγώντας αλόγιστα η κατανάλωση φλερτάρει με το αριθμούς άνω των 8 lt/100 km αλλά με ήπια, προσεκτική οδήγηση εντός πόλης μπορείς να κινηθείς πολύ πιο κοντά στις εργοστασιακές τιμές.

Opel-Corsa-f640
 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA

Κινητήρας: 1.398 cc
 Ισχύς: 90 PS/6000 rpm
Ροπή: 13.6 kgm/4.400 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100km/h: 13,9 sec
Τελική ταχύτητα: 170 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 6,0 l/100 km
Εκπομπές CO2: 139 gr/km
Τέλη κυκλοφορίας: 166.8 €
Βάρος: 1214 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.021/1.746/1.481 mm
Χώρος αποσκευών: 285 lt
Τιμή: από 12.950€ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης