e-tron Quattro: Το ηλεκτρικό crossover της Audi

e-tron Quattro: Το ηλεκτρικό crossover της Audi

Το αναμενόμενο ηλεκτρικό crossover της Audi με την ονομασία e-tron Quattro θα είναι άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model X σε ό,τι αφορά την συνολική φιλοσοφία, όμως σύμφωνα με την εταιρία θα διαθέτει έναν πιο έντονα δυναμικό χαρακτήρα.

e-tron Quattro: Το ηλεκτρικό crossover της Audi
Όπως έχουν αποκαλύψει σε συνεντεύξεις τους, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης Peter Mertens και ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος κινητήρων Siegfried Pint, το e-tron Quattro θα αποτελεί μια τεχνολογική επίδειξη δύναμης της Audi.


Η ισχύς του νέου crossover, όπως και της έκδοσης Sportback που θα ακολουθήσει, θα προέρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με καθέναν από αυτούς να αναλαμβάνει την κίνηση των εμπρός ή πίσω τροχών αντίστοιχα. Μάλιστα στις κορυφαίες εκδόσεις απόδοσης ο αριθμός των ηλεκτροκινητήρων θα ανεβαίνει στους τρείς, με δύο να κινούν τους πίσω τροχούς και έναν τους εμπρός.

Κλείσιμο
Χάρη σε αυτή τη διάταξη τριών κινητήρων θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της ροπής που μεταφέρεται εμπρός/πίσω αλλά και αριστερά/δεξιά στον πίσω άξονα. Η ρύθμιση αυτή θα γίνεται σχεδόν ακαριαία δίνοντας έτσι στο νέο crossover καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα μοντέλα με συμβατική μετάδοση.

Audi-e-tron-Quattro-Harpidis640
 
Η Audi θα προσφέρει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τύπους μπαταριών διαφορετικής χωρητικότητας που θα υποστηρίζουν ταχυφόρτιση 150 kW για πλήρωση σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά. Υπάρχει μάλιστα δυνατότητα η ταχυφόρτιση να φθάνει τα 350 kW όμως για κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να εξελιχθούν και να παραχθούν κατάλληλοι φορτιστές. Όλα τα μοντέλα θα υποστηρίζουν και ασύρματη φόρτιση. Η παρουσίαση του e-tron Quattro crossover αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοντά στα τέλη του 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης