Γιατί καθυστερούν οι παραδόσεις του Tesla Model 3

Μπορεί η Tesla να έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και σημαντικές πρεμιέρες ενόψει, όπως αυτή του πρώτου ημιφορτηγού στη γκάμα της, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα λειτουργούν ρολόι στον προγραμματισμό της.

Και μπορεί η προσοχή του Elon Musk να είναι στραμμένη στην εκδήλωση της 26
ης Οκτωβρίου όταν και θα αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας της αμερικανικής μάρκας (το εντοπίσαμε πρόωρα, δείτε το πατώντας εδώ
), όμως παράλληλα, καλείται να δώσει και λύση στο παρακάτω πρόβλημα. Παρότι το πλάνο της Tesla για το τρίτο τρίμηνο του 2018 αφορούσε 1500 παραδόσεις του Model 3 s, έγιναν μόλις 220! Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού
Autocar, εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε πως «δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη γραμμή παραγωγής ή την παροχή εξαρτημάτων. Υπήρξε κάποια δυσλειτουργία η οποία έχει εντοπιστεί και θα λυθεί πολύ σύντομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η TESLA ΕΛΛΑΔΑ;

Πιο ασαφές δεν γίνεται. Όμως η λύση είναι επιβεβλημένη αν η Tesla θέλει να πετύχει το συνολικό στόχο παραγωγής πέντε χιλιάδων Model 3s μέχρι το τέλος του έτους και δέκα χιλιάδων μέχρι το τέλος του 2018.


 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρά την παραπάνω αστοχία, αυτό το τρίμηνο ήταν το πιο παραγωγικό στην ιστορία της μάρκας καθώς παρέδωσε συνολικά 26,150 οχήματα, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 17.7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 4.5% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου. Πρώτο μοντέλο της σε πωλήσεις παραμένει το Model S, με το Model X να ακολουθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr