Η Bosch υποστηρίζει τη σταθερά θετική παρουσία των ελληνικών ομάδων φοιτητικής φόρμουλας, στους διεθνείς διαγωνισμούς FSAE

Η Bosch υποστηρίζει τη σταθερά θετική παρουσία των ελληνικών ομάδων φοιτητικής φόρμουλας, στους διεθνείς διαγωνισμούς FSAE

Για ακόμη μια χρονιά, οι ομάδεςφοιτητικής φόρμουλας: ΑRTκαι UoPRacing, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πατρών αντίστοιχα, έχοντας την υποστήριξη της Bosch Eλλάδας, συμμετείχαν στους διεθνείς διαγωνισμούς FSAEσε Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία και Γερμανία. 

Η Bosch υποστηρίζει τη σταθερά θετική παρουσία των ελληνικών ομάδων φοιτητικής φόρμουλας, στους διεθνείς διαγωνισμούς FSAE
Και οι δύο ελληνικές ομάδες πραγματοποίησαν αξιοπρεπείς εμφανίσεις, αποσπώντας μάλιστα και πολλά θετικά σχόλια από κριτές και κοινό.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ART κατέκτησε τον Ιούλιο, την 18η θέση στη πίστα του Varano της Ιταλίας ανάμεσα σε 55 βενζινοκίνητα, αλλά και το κύπελο για το καλύτερο Design Report, με τους κριτές να χαρακτηρίζουν το ελληνικό μονοθέσιο ως το αγαπημένο τους. Ωστόσο η μεγαλύτερη επίδοση ήρθε στους αγώνες της Τσεχίας τον Αύγουστο. Εκεί η ART κέρδισε την 8η θέση ανάμεσα σε 33 ομάδες, διατηρώντας τις υψηλές επιδόσεις των τελευταίων χρόνων και σκαρφαλώνοντας 14ολόκληρες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, από την θέση 127 το 2016, στην θέση 113 για το 2017.


Κλείσιμο


Από την άλλη μεριά, η ομάδα της Πάτρας,UoP με ένα σαφώς βελτιωμένο ηλεκτρικό μονοθέσιο σε σχέση με το περσινό, ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τον Ιούλιο, από την ιστορική πίστα του Silverstone στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έναν διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν τόσο ηλεκτρικά όσο και βενζινοκίνητα μονοθέσια. Οι μηχανολόγοι της Πάτρας κατέκτησαν εκεί την 10η θέση της συνολικής κατάταξης μεταξύ 75 ομάδων και την 1η στα ηλεκτρικά μονοθέσια. Άξια αναφοράς και η διάκριση σε ένα από τα επιμέρους δυναμικά αγωνίσματα, αυτό του Efficiency,όπου η ομάδα πήρε πρωτιά. Στον αγώνα της Γερμανίας, η ομάδα στάθηκε άτυχη και δεν κατάφερε να πιάσει τις γνωστέςυψηλές αποδόσεις της. Ωστόσο κατάφερε να εισέλθει στους φιναλίστ του βραβείου “BestE-Drive Packaging Award”, το οποίο απονέμεται από την Daimler.Mάλιστα οι μηχανικοί της Daimler επισκέφτηκαν ιδιαιτέρως το pitτης UoP, προκειμένου να την συγχαρούν και να της δώσουν ως δώρο ένα drone.

H Bosch Eλλάδας δεν μπορεί, παρά να νιώθειμόνο υπερηφάνεια που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια και των δύο ταλαντούχων ελληνικών ομάδων,καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντας τους,τόσο οικονομική και συμβουλευτική στήριξη, όσο και εξοπλισμό.




Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με :

Κυρία Ράνια Θεολογίτου
Corporate Communications Coordinator
Bosch Eλλάδας
Τηλ: +30 210 5701211
Κιν:  +30 6941667031

Εmail : Rania.Theologitou@gr.bosch.com



Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό  67 ατόμων ενώ ο Όμιλος Boschστην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 519 άτομα. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2016  ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 163 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2016  είχε πωλήσεις της τάξης των 73,1 δις ευρώκαι απασχολούσε περίπου 390.000 υπαλλήλους .Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 440 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης.
Η Bosch απασχολεί 59,000 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 118 περιοχές της υφηλίου. Στρατηγικός της στόχος είναι να παρέχει καινοτόμες λύσεις για το διαδίκτυο των αντικειμένων (Internetofthings).






 Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον RobertBosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. 
Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία.

Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch IndustrietreuhandKG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.







Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε : www.bosch.gr
, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, www.linkedin.com/company/bosch-hellas,https://www.facebook.com/Bosch.Hellas/




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης