Πρώτη γεύση από τη νέα BMW Z4

Πρώτη γεύση από τη νέα BMW Z4

Μετά την αποκάλυψη της BMW Concept Z4 στα φετινά καλλιστεία αυτοκινήτων, Concours d'Elegance του Pebble Beach στις Η.Π.Α., το εν λόγω πρωτότυπο παρουσιάζεται και επί ευρωπαϊκού εδάφους στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Πρώτη γεύση από τη νέα BMW Z4
Η νέα λοιπόν BMW Concept Z4 έρχεται για να μας δείξει από σήμερα το πως θα είναι η νέα γενιά του γερμανικού ρόουντσερ, η οποία αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2018. Η σχεδίαση της νέας Z4 είναι αδιαμφισβήτητα εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη, σε ένα αμάξωμα με πολλά γλυπτά σχήματα, αλλά και τις αναλογίες ενός κλασικού roadster (μακρύ μεταξόνιο, χαμηλό ύψος, μικρό πίσω μέρος). Μεμονωμένα τώρα, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει με την παρουσία της η χαμηλά τοποθετημένης μάσκας της BMW, αλλά και τα υψηλότερα τοποθετημένα φώτα. Ο δυναμισμός εκφράζεται από τη σχεδίαση του προφυλακτήρα, αλλά και τις εισαγωγές πάνω στο καπό. Στο πίσω μέρος από την άλλη ξεχωρίζουν τα σε σχήμα «L» πολύ μοντέρνα φώτα, τα πανέμορφα πλαϊνά του προφυλακτήρα, η ενσωματωμένη στο αμάξωμα αεροτομή, αλλά και ο διαχύτης με τις πεπλατυσμένες απολήξεις.

2017-bmw-concept-z4-8
 
Κλείσιμο
Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί διακρίνουμε το μεγάλο κομμάτι του ταμπλό που βάφεται στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, αλλά και τη διαφορετικότητα των χρωμάτων μεταξύ του κόκπιτ (και του καθίσματος) του οδηγού και του συνοδηγού (μαύρο-καφέ). Υπάρχουν επίσης ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και κεντρικά τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη για το σύστημα πολυμέσων που στρέφονται προς τον οδηγό, ενώ το τριάκτινο τιμόνι έχει μικρές διαστάσεις.

2017-bmw-concept-z4-7
 
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία, μηχανικά ή τεχνικά, της νέας Z4, η BMW προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί μαζί με τη νέα Toyota Supra, η οποία με τη σειρά της θα αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο, με την οποία θα μοιράζονται πάτωμα, κιβώτια και κινητήρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης