Εντυπωσιακή η νέα Lamborghini Aventador S Roadster

Εντυπωσιακή η νέα Lamborghini Aventador S Roadster

Η Lamborghini αποκαλύπτει την νέα Aventador S Roadster, η οποία έρχεται για να αποτελέσει το νέο κορυφαίο «ανοιχτό» μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής μάρκας.

Εντυπωσιακή η νέα Lamborghini Aventador S Roadster
Η Aventador S Roadster ακολουθεί την προ λίγων μηνών παρουσίαση της Lamborghini Aventador S Coupe και κάνει το ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Εφαρμόζει τις ίδιες σχεδιαστικές, μηχανικές και τεχνικές βελτιώσεις με την κουπέ «αδερφή» της, έχοντας όμως μια αφαιρούμενη σκληρή οροφή (αποθηκεύεται κάτω από το εμπρός καπό), που ζυγίζει λιγότερα από 6 κιλά, για να μην επιβαρύνει το συνολικό βάρος. Εκτός από την ανοιγομένη οροφή, η Lamborghini προσφέρει και ένα ανοιγόμενο πίσω παράθυρο, που δίνει τη δυνατότητα να εισέλθει ανόθευτος ο ήχος του V12 μοτέρ στο εσωτερικό της Aventador S Roadster. Ειδικά για τον κινητήρα, πρόκειται για το ίδιο με την κουπέ, ατμοσφαιρικό V12 μηχανικό σύνολο των 6,5 λίτρων, το οποίο αποδίδει 740 άλογα ισχύος και 690 Nm ροπής (στις 5.500 σ.α.λ.).


 
Κλείσιμο
Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα. Το 0-100 είναι 0,1 δλ. πιο αργό από την κουπέ, λόγω του έξτρα βάρους (+50 κιλά) της Roadster. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, η Lamborghini Aventador S Roadster διαθέτει μια νέα γεωμετρία ανάρτησης, σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης, επαναρυθμισμένα οδηγικά προφίλ και ένα νέο software για το ESP.


 
Υπάρχουν επίσης νέοι τροχοί με ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, στάνταρ carbon-κεραμικά φρένα, εσωτερικό με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, αλλά και περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η Lamborghini σχεδιάζει να παραδώσει τις πρώτες Lamborghini Aventador S Roadster στους ιδιοκτήτες τους τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Οι τιμές στην Ευρώπη ξεκινούν από τα 313.666 ευρώ, χωρίς όμως τους φόρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης