PROTOTHEMA

Car + Speed

350 άλογα & 600 χιλιόμετρα αυτονομίας

Το Audi Aicon Concept "δείχνει" το μέλλον

Το Audi Aicon Concept "δείχνει" το μέλλον

Είναι σαν να οδηγείτε σε μια καμπίνα αεροπορικής εταιρείας πρώτης κατηγορίας, απαλλαγμένοι από το άγχος του ελέγχου. Το όραμα της Audi για το μέλλον - τουλάχιστον με το Aicon Concept - είναι ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν οδηγοί, απλώς επιβάτες.

Αυτό είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 5, που σημαίνει ότι κάνει απολύτως τα πάντα ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας έως και τέσσερις επιβάτες στο 2 + 2 εσωτερικό του να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μπουν στα κοινωνικά μέσα ή εάν είστε εργατικός τύπος, να καταστρώσετε μια επαγγελματική συνάντηση . Πράγματι, το εσωτερικό μοιάζει περισσότερο με ένα ταξίδι αεροπορικής εταιρείας πρώτης κατηγορίας σε ένα 747, εκτός από το γεγονός πως δεν έχετε μπάνιο στο δωμάτιο. Αυτή είναι η μοναδική απούσα πολυτέλεια του Aicon Concept.


Audi-aicon-concept-tsiro-640
 

Το αυτοκίνητο είναι περίπου τόσο μεγάλο όσο το 747. Εντάξει, αυτό θα μπορούσε να είναι μια μικρή υπερβολή, αλλά σχεδόν 18 πόδια σε μήκος δεν είναι μικρό πράγμα. Το μεταξόνιο είναι μερικά εκατοστά μακρύτερο από το A8 και αυτός ο χώρος είναι εύκολα ορατός στο ευρύχωρο εσωτερικό του. Τα καθίσματα σχεδιάζονται περισσότερο σαν έπιπλα στο σπίτι, παρέχοντας άνεση με αρκετή ενίσχυση για να κρατούν τους επιβάτες στη θέση τους. Επίσης περιστρέφονται για εύκολη συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο ή για είσοδο/έξοδο. Οι οθόνες αφής και τα χειριστήρια είναι απλωμένα για εύκολη πρόσβαση και μπορούν να έχουν περιορισμένη κίνηση για να προσαρμοστούν ανάλογα με τη θέση του καθίσματος. Διάφορες οθόνες - ακόμα και το ίδιο το παρμπρίζ - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προβολή, από ταινίες μέχρι τηλεδιάσκεψη. Όλα αυτά αποτελούν μέρος αυτού που η Audi αποκαλεί την αλλαγή στο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μετατόπιση, φυσικά, είναι αυτοκίνητα που δεν απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση και οδηγούν σε πολλά άλλα καινοτόμα - αν και ελαφρώς ανατριχιαστικά - χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, εάν οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να δουν, τότε δεν υπάρχει ανάγκη για παραδοσιακά φώτα στο εξωτερικό. Αντ 'αυτού, υπάρχουν ψηφιακές επιφάνειες προβολής που χρησιμοποιούν εκατοντάδες τμήματα εικονοστοιχείων. Αυτές οι "φωτεινές περιοχές" μπορούν να εκπέμπουν φως, αλλά μπορούν επίσης να ρυθμιστούν για να εμφανίσουν μια ποικιλία εικόνων. Μπορούν επίσης να προβάλλουν πληροφορίες στην επιφάνεια του δρόμου που έχουν διαβάσει και άλλα αυτόνομα αυτοκίνητα. Μπορούν ακόμη και να συνδυαστούν για να λάβουν τη μορφή «μάτια» που μπορούν να δουν συγκεκριμένα αντικείμενα - όπως ανθρώπους ή άλλα αυτοκίνητα - και να τα κοιτάξουν πραγματικά, με το βλέμμα να παραμένει σταθερό στο αντικείμενο ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται.

Audi-aicon-concept-back-tsiro-640
 
Η Audi διαθέτει τετρακίνηση, ευγένεια από τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες στον μπροστινό και πίσω άξονα οι οποίοι παράγουν μια συνδυασμένη ισχύ 350 ίππων. Η Audi λέει ότι το Aicon μπορεί να ταξιδέψει με 160 km/h με εύρος αυτονομίας έως και 600 km. Όταν χρειαστεί, το αυτοκίνητο μπορεί να βρει τον δικό του σταθμό φόρτισης και να επανέλθει στο 80 % χωρητικότητας μέσα σε 30 sec. Δεν υπάρχουν σχέδια παραγωγής αυτή τη στιγμή, αλλά προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες για το μη-μακρινό μέλλον της αυτοκινητιστικής.

 σκηνής.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Driver15/09/201713:04

Από τότε που εμφανίστηκε αυτό το νέο, δήθεν οικολογικό "φρούτο" ο George και μας ζαλίζει ντε καλά με τα ηλεκτρικά του απωθημένα, έχει εξαφανιστεί ο Datsunέμπορας, ο GT-R......παρόμοιος "ξερόλας" , φανταστικά νούμερα δήθεν αγοράς, όλοι είναι καλύτεροι από τους Γερμανούς, κλπ...κλπ.. Ρε Datsunέμπορα, είδες κι απόειδες και δεν πουλάς τίποτα, έφαγες φλασιά να πουλήσεις....Leaf ή γύρισες το business αλλού?!!!!

Απάντηση
???14/09/201714:16

Και να που τελικά οι Γερμανοί δεν κοιμούνται.

Απάντηση
George14/09/201713:40

Ναι, την Audi περιμέναμε για να ανακλύψουμε το μέλλον. Ακόμη κι οι Κινέζοι, καλύτερα concept cars παρουσιάζουν. Και γιατί εκεί στην Audi γράφετε 600 χλμ. αυτονομία? Βάλτε 1500. Έτσι κι αλλιώς τσάμπα είναι ο αέρας που πουλάτε.

Απάντηση
StokosGiorgakis14/09/201714:37

Ξυδάκι - Γιωργάκη - (δίς) όπως το μπανάκι - μανάκι του μπουλά....αντε και περαστικά σου (και να προσέχεις η ζήλια σου θα γίνει ψώρα)

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία