Και με φυσικό αέριο τα Audi A4 & A5 Sportback

Και με φυσικό αέριο τα Audi A4 & A5 Sportback

Η Audi προσθέτει στην γκάμα των Α4 Αvant & A5 Sportback μια νέα έκδοση που καταναλώνει φυσικό αέριο προσφέροντας έτσι μεγαλύτερες δόσεις οικονομίας.

Και με φυσικό αέριο τα Audi A4 & A5 Sportback
Τα δύο νέα Audi με φυσικό αέριο χρησιμοποιούν για την κίνησή τους την έκδοση διπλού καυσίμου (CNG/βενζίνη) του 2λιτρου TFSI κινητήρα, με 170 άλογα ισχύος και 270 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο S-tronic. 

Η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή, αφού με το φυσικό αέριο τα νέα A5 Sportback και A4 Avant g-tron καίνε μόνο από 3,8 κιλά CNG ανά 100 χλμ. (εκπομπές CO2: 102 γρ./χλμ.), ενώ με τη βενζίνη από 5,5 λτ./100 χλμ. Για την αποθήκευση του φυσικού αερίου υπάρχει ρεζερβουάρ κατασκευασμένο από CFRP και GFRP, που χωρά 19 κιλά φυσικού αερίου. Μαζί με το υπάρχον ρεζερβουάρ βενζίνης, η αυτονομία είναι έως και 950 χλμ., εκ των οποίων τα 500 χλμ. μπορούν να διανυθούν με CNG. Η λειτουργία του μοτέρ ορίζει ότι όταν η πληρότητα του ρεζερβουάρ φυσικού αερίου πέσει στα 0,6 κιλά καυσίμου, τότε το σύστημα αυτόματα αλλάζει τη λειτουργία του σε βενζίνη για να συνεχίσει το αυτοκίνητο την πορεία του.

Η θέση των έξτρα ρεζερβουάρ του CNG βρίσκεται στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων, μειώνοντας το χώρο του πορτ-μπαγκάζ στα 415 λίτρα στο Audi A4 Avant g-tron και στα 390 λίτρα στο A5 Sportback g-tron.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης