Video: Η νέα BMW M5 στο Nurburgring

Video: Η νέα BMW M5 στο Nurburgring

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται το λανσάρισμα της νέας BMW M5. Ας δούμε όλες τις τελευταίες πληροφορίες γύρω  από το γερμανικό μοντέλο, αλλά και ένα ακόμη βίντεο που το δείχνει μέσα στην πίστα του Ring.

Video: Η νέα BMW M5 στο Nurburgring
Η BMW χαρακτηρίζει τη νέα M5 ως «το πιο συναρπαστικό σεντάν υψηλών επιδόσεων» που έχει ποτέ κατασκευαστεί από τη BMW M και σε κάθε περίπτωση, με 600 άλογα ισχύος είναι η πιο ισχυρή -μη ειδική έκδοση- M5 όλων των εποχών. Ειδικά για το μοτέρ, έχουμε να κάνουμε με τον 4,4 λίτρων M TwinPower Turbo V8 κινητήρα βενζίνης της BMW, ο οποίος εκτός από τα 600 άλογα ισχύος, αποδίδει 700 Nm ροπής. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι το 8τάχυτο M Steptronic αυτόματο της BMW, που στέλνει τη δύναμη του μοτέρ στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς της M5. Οι επιδόσεις αναμένονται πιο γρήγορες από ποτέ, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Ειδικά για την τετρακίνηση, η BMW εφοδιάζει τη M5 με ένα νέο σύστημα M xDrive, το οποίο υπό «κανονικές» συνθήκες διατηρεί το αυτοκίνητο πισωκίνητο και μόνο όταν απαιτείται, στέλνει δύναμη και μπροστά. Παράλληλα, η νέα τετρακίνηση δίνει και την δυνατότητα κατ' επιλογής της πίσω κίνησης, μαζί με δύο ακόμη επιλογές, 4WD (τετρακίνηση) και 4WD Sport.
Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία του πίσω διαφορικού Active M Differential, που φροντίζει να μοιράζει επιπλέον τη δύναμη μεταξύ των πίσω τροχών, από 0 έως και 100% στον καθένα, ανάλογα με τις οδηγικές και οδικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα και εκτός από τα παραπάνω, η BMW ανακοινώνει ότι στο εσωτερικό υπάρχει ένας ειδικός M πίνακας οργάνων, νέος επιλογές ταχυτήτων, M τιμόνι με δύο κουμπιά M1 και M2 όπου μπορεί να αποθηκευτούν τα προτιμητέα οδηγικά set-up και πολλά άλλα. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες χωρίς το καμουφλάζ, αναμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες. Η 6η γενιά της κορυφαίας BMW Σειρά 5 θα λανσαριστεί στις αγορές μέσα στη χρονιά που διανύουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης