Τest: Citroen C4 Cactus Grip Control

Τest: Citroen C4 Cactus Grip Control

To δημοφιλές γαλλικό crossover αποκτά σύστημα Grip Control και αυξάνει τις εκτός δρόμου δυνατότητές του. Δοκιμάζουμε την έκδοση με τον 1.600άρη ντίζελ και τους 100 ίππους.

Τest: Citroen C4 Cactus Grip Control
Το Citroen C4 Cactus
δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς. Με πλεονεκτήματα όπως η οικονομική γκάμα κινητήρων αλλά και ο μοναδικός σχεδιαστικός του χαρακτήρας, το γαλλικό μοντέλο αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία των crossover. H ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση του συνεχίζεται και στο εσωτερικό του. Εκεί θα φιλοξενηθούν με άνεση 4 επιβάτες και ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δύο ψηφιακές οθόνες (η μια από αυτές χρησιμοποιείται αντί του συμβατικού πίνακα οργάνων). Επίσης παρατηρούνται ορισμένες ιδιαιτερότητες όπως το άνοιγμα το πίσω παραθύρων που γίνεται με μεντεσέ, η μονοκόμματη πλάτη του πίσω καθίσματος και άλλα.
Citroen-C4_Cactus640ae12 H έκδοση της δοκιμής μας εφοδιάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 BlueHDi των 100 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και σύστημα Grip Control (προσφέρεται επίσης στάνταρ και στην έκδοση με τον 1.200άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα 110PS). Το σύστημα Grip Control ελέγχει και προσαρμόζει την περιστροφή των μπροστινών τροχών του αυτοκινήτου, ανάλογα με το τερέν που επιθυμεί να κινηθεί ο οδηγός (Standard, Sand, Off Road, Snow, ESP off). Παράλληλα οι δυνατότητες του αυτοκινήτου ενισχύονται από τα ελαστικά Mud & Snow.
Κλείσιμο
Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς το C4 Cactus ξεδιπλώνει το ταλέντο του με την άνεση που προσφέρει, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της γαλλικής σχολής. Αν και οι κλίσεις του αμαξώματος είναι σχετικά αυξημένες, το αυτοκίνητο παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας και δε θα προβληματίσει. Eπίσης, κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας το Grip Control έδειξε να λειτουργεί αποτελεσματικά καθώς σε εκτός δρόμου τμήματα υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόσφυση των κινητήριων τροχών. Θετικά σχόλια αποσπά και το 8βάλβιδο πετρελαιοκίνητο μοτέρ των 100 ίππων & 254 Nm ροπής που έχει αρκετή δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών και κρατά την κατανάλωση σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Η Citroen σχεδίασε ένα πακέτο προωθητικών ενεργειών για το C4 Cactus. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει τιμή από 13.990 ευρώ και όφελος εξοπλισμού έως 1.900 ευρώ ανάλογα με την έκδοση. Το όφελος εξοπλισμού ανάλογα με την έκδοση αναφέρεται στις εκδόσεις FEEL με Grip Control 100 BlueHDi & 110 PureTech Turbo και περιλαμβάνει: Δώρο το Navigation, Δώρο κάμερα οπισθοπορείας, Grip Control και Ζάντες αλουμινίου 17'' Cross Bi-ton.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.560 cc
Ισχύς: 100 PS/3750 rpm
Ροπή: 25.9 kgm/1750 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100km/h: 9.3 sec
Τελική ταχύτητα: 188 km/h
Μεικτή κατανάλωση (δοκιμής): 5,9 l/100 km
Εκπομπές CO2: 100 gr/km
Βάρος: 1.020 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.157/1.729/1.530 mm
Χώρος αποσκευών: 358 lt
Τιμή: από 13.990€
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης