Ποιο είναι το ταχύτερο sedan στο Νίρμπουργκρινγκ

Ποιο είναι το ταχύτερο sedan στο Νίρμπουργκρινγκ

To ιαπωνικό μοντέλο κατακτά το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, όντας το ταχύτερο sedan αυτοκίνητο που πέρασε από την Πράσινη Κόλαση.

Ποιο είναι το ταχύτερο sedan στο Νίρμπουργκρινγκ
Το αυτοκίνητο του ρεκόρ είναι ένα Subaru WRX STI Type RA NBR
Special αγωνιστικό μοντέλο, το οποίο έχει κατασκευαστεί από την γνωστή κορυφαία αγωνιστική ομάδα Prodrive και έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το εργοστασιακό. Έτσι, ο κινητήρας του είναι ένα 2λιτρο 4κύλινδρο μοτέρ με ισχύ που ξεπερνά τους 600 ίππους, ενώ παράλληλα έχει τοποθετηθεί ένα προδιαγραφών Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης, υπάρχουν ένα «γυμνωμένο» εσωτερικό με κλωβό ασφαλείας, πλήρες bodykit, ενεργή πίσω αεροτομή και πολλά άλλα. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε άλλωστε φέτος από τη Subaru και στο Isle of Man, αλλά και στο Goodwood. Σε ό,τι αφορά στο χρόνο του, το ρεκόρ που έθεσε το WRX STI είναι 6:57.5, ένας πολύ γρήγορος χρόνος που θέτει το μοντέλο της Subaru όπως προείπαμε, στην 1η θέση των πιο γρήγορων σεντάν στην πίστα. Σύντομα η
Subaru
Κλείσιμο
θα δώσει στη δημοσιότητα και το βίντεο από την όλη προσπάθεια, αν και τονίζεται ότι ήδη ο χρόνος έχει πιστοποιηθεί από τους υπεύθυνους της πίστας, ενώ και για τη μέτρησή του χρησιμοποιήθηκαν χρονόμετρα του «Ρινγκ».

Θα πρέπει να τονιστεί τέλος ότι αργότερα μέσα στη χρονιά η Subaru θα λανσάρει και την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού, με το νέο WRX STI Type RA να διαθέτει 2,5λιτρο turbo boxer μοτέρ 310 ίππων, carbon οροφή και πίσω αεροτομή, νέα ανάρτηση, μπάκετ Recaro, φρένα Brembo και πολλές άλλες ημι-αγωνιστικές αλλαγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης