Η τεχνολογική υπεροχή του VW Arteon

Η τεχνολογική υπεροχή του VW Arteon

Εκτός από την πρωτοποριακή σχεδίαση, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και τους πλούσιους χώρους, το νέο VW Arteon έχει να επιδείξει και έναν μακρύ κατάλογο τεχνολογικών εφαρμογών άνεσης και ασφάλειας. 

Η τεχνολογική υπεροχή του VW Arteon
Στο avant garde ύφος του Arteon ταιριάζουν, φυσικά, τα πιο πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με τα οποία εξοπλίζεται. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν τρεις ολοκαίνουργιες τεχνολογίες. Το νέας γενιάς σύστημα αυτόματου ελέγχου και διατήρησης της ταχύτητας και της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα (ACC – Adaptive Cruise Control), διαθέτει «προνοητική» λειτουργία. Πλέον, λαμβάνει υπόψη παράγοντες, όπως τα όρια ταχύτητας, τις στροφές, τους κυκλικούς κόμβους και τις διασταυρώσεις και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα σε αυτές τις παραμέτρους (πάντα στο πλαίσιο των ορίων του συστήματος και του Κ.Ο.Κ. της εκάστοτε χώρας). Το εν λόγω σύστημα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα νέα, δυναμικά LED φώτα με την «προνοητική» ρύθμιση αναγνωρίζουν, μέσω κάμερας και βασιζόμενα στα δεδομένα του GPS και του συστήματος πλοήγησης, πότε ακολουθεί μία στροφή και τη φωτίζουν εκ των προτέρων, προτού δηλαδή ο οδηγός στρίψει το τιμόνι. Διευρύνουν έτσι την ορατότητα του οδηγού 2” ταχύτερα από τα απλά δυναμικά φώτα στροφής. Τα προνοητικά φώτα LED ανήκουν επίσης στον βασικό εξοπλισμό.
Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στην περίπτωση του χειρότερου σεναρίου προσφέρει η δεύτερη γενιά του αυτόνομου συστήματος Emergency Assist. Αν ο οδηγός χάσει τις αισθήσεις του εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του Arteon, μέσα στο πλαίσιο των ορίων του συστήματος, ώστε να το ακινητοποιήσει με ασφάλεια οδηγώντας το στην τελείως δεξιά λωρίδα (ή Λ.Ε.Α), ελέγχοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων κατά την αλλαγή των λωρίδων. Εξοπλισμός κορυφαίας άνεσης Το Arteon εκτός των καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης διαθέτοντας στον βασικό του εξοπλισμό το σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών (“Air Care Climatronic” με αυτόματη λειτουργία καθαρισμού του αέρα και αντιαλλεργικό φίλτρο). Ανάλογα με την έκδοση, στον βασικό εξοπλισμό προσφέρονται εμπρός καθίσματα ergoComfort (πιστοποίηση AGR) με λειτουργία μασάζ, κρυφός εσωτερικός φωτισμός τριών αποχρώσεων, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση με 43 ρυθμίσεις απόσβεσης καθώς και το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας “Discover Pro”, συμπεριλαμβανομένων της γυάλινης οθόνης των 9,2 ιντσών και της λειτουργίας ανέπαφου χειρισμού μέσω αναγνώρισης χειρονομιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης