GP Αυστρίας: Ανάμεσά τους ο Μπότας!

GP Αυστρίας: Ανάμεσά τους ο Μπότας!

Σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδος θα εκκινήσει ο 9ος αγώνας της χρονιάς το Αυστριακό GP στην έδρα της Red Bull, το Red Bull Ring.

GP Αυστρίας: Ανάμεσά τους ο Μπότας!
Τα δυο μονοθέσια των Ταύρων θα εκκινήσουν από την 4η (Ρικιάρντο) και 5η (Φερστάπεν) θέση αντίστοιχα. Μπροστά τους είναι στη 2η και 3η θέση οι δυο Ferrari ενώ από την pole εκκινεί ο Μπότας. Ο Φινλανδός χτες πέτυχε χρόνο ρεκόρ στην πίστα του Σπήλμπεργκ βελτιώνοντας την αντίστοιχη περσινή επίδοση της pole κατά 2 sec.

Ο Χάμιλτον που κατετάγη 3ος πίσω από το Φέτελ εκκινεί σήμερα από την 8η θέση.
Κλείσιμο
Είναι σαφές ότι έχει επιλέξει διαφορετική στρατηγική καθώς θα εκκινήσει με την πολύ μαλακή γόμα σε αντίθεση με όλους τους άλλους γύρω του που θα εκκινήσουν με την πάρα πολύ μαλακή. Επιπλέον δεν αποκλείεται στη Mercedes να έκαναν και κάποιο συμβιβασμό στο σετάρισμα της W08 όσον αφορά στον απόλυτο ρυθμό ώστε ο Βρετανός να έχει σήμερα ένα πλεονέκτημα σε τελική ταχύτητα που πιθανόν να του επιτρέψει να κερδίσει θέσεις. Ανάμεσα στο Χάμιλτον και στο Φερστάπεν βρίσκονται ακόμη δυο μονοθέσια αυτά των Γκροζάν (Haas) και Πέρεζ (Force India). O Βρετανός που το 2014 είχε εκκινήσει 9ος και είχε τερματίσει 2ος τονίζει ότι πλέον η διαφορά στις τελικές ταχύτητες ανάμεσα στα μονοθέσια είναι μικρή.



Τα εναπομείναντα σετ ελαστικών που έχει στη διάθεσή του κάθε οδηγός για τον αγώνα. Το σετ πάρα πολύ μαλακής γόμας που έχει φρέσκο ο Χάμιλτον μπορεί ν' αποδειχτεί καθοριστικής σημασίας.

Ο Χάμιλτον υπόκειται σε ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση λόγω αλλαγής κιβωτίου
και γι' αυτό θα ξεκινήσει 8ος. Λογικά ο Βρετανός που είναι ο μόνος στη 10αδα με την πολύ μαλακή γόμα θα μείνει περισσότερους γύρους έξω προτού αλλάξει ελαστικά. Αν ο αγώνας μείνει στεγνός (σ.σ: ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος σ' ένα οροπέδιο των Άλπεων) τότε αναμένεται όλες οι ομάδες να πραγματοποιήσουν από μια αλλαγή ελαστικών. Ο Χάμιλτον αναμένεται να κρατήσει όσο τον συμφέρει την πολύ μαλακή γόμα και μετά να βάλει ανάλογα τη ροή του αγώνα την μωβ γόμα ώστε να πάει ως το τέλος. Σημειώστε ότι στα ελεύθερα ο Έρικσον συμπλήρωσε 37 γύρους με τη μωβ γόμα σε σύνολο 71 γύρων αγώνα.

Πάντως ο Βρετανός από την πλευρά του κάνει λόγο για έναν αγώνα όπου πρέπει να περιορίσει τις απώλειες. Στο στρατόπεδο της Red Bull ελπίζουν σε βροχή ενώ ο Μπότας ξεκαθαρίζει πως θα αγωνιστεί για τη νίκη χωρίς να έχει στο μυαλό του τη μάχη Χάμιλτον, Φέτελ. Στη Ferrari δεν ήταν ευχαριστημένοι με την επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές ο Φέτελ θεωρεί ότι ίσως μπορούσε την pole. Σίγουρα πολλά θα κριθούν στο σημερινό αγώνα μέχρι τα φρένα για τη 2η στροφή.



Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote TV.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης