GP Αυστρίας: Ο Μπότας στην pole!

GP Αυστρίας: Ο Μπότας στην pole!

Δίπλα του εκκινεί ο Φέτελ, o Χάμιλτον από την 8η θέση. Ο Μπότας πέτυχε νέο ρεκόρ πίστας με 1:04.2

GP Αυστρίας: Ο Μπότας στην pole!
Με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία εδάφους στους 40 βαθμούς Κελσίου υποδέχτηκε σήμερα το Red Bull Ring ομάδες και οδηγούς.

Στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές ταχύτερος όλων ήταν ο Φέτελ με τη Ferrari.
Ο Χάμιλτον άλλαξε χτες κιβώτιο ταχυτήτων και έτσι αύριο θα εκκινήσει 5 θέσεις πιο πίσω από τη θέση που θα καταταγεί. Επιπλέον ο Βρετανός αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα στο FP3 πιθανόν υπήρξε αστοχία (μπροστά δεξιά). Από την ομάδα αποσαφηνίστηκε ότι πρόκειται για πρόβλημα σε υλικό δικής τους κατασκευής και όχι ανεξάρτητου προμηθευτή τους. Παραταύτα ο Χάμιλτον πλασαρίστηκε 2ος μπροστά από τους δυο Φινλανδούς Μπότας και Ράικονεν με τις άλλες Mercedes και Ferrari αντίστοιχα. 
Κλείσιμο



Η στιγμή που η Mercedes του Χάμιλτον παρουσιάζει αστοχία στον εμπρός δεξί δίσκο στο FP3.

Το ξεκίνημα του Q1 βρήκε όλους τους οδηγούς πλην των Φέτελ, Ράικονεν, Μπότας να χρησιμοποιούν την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Οι δυο Ferrari και η Mercedes του Φινλανδού έβαλαν αρχικά την κόκκινη πολύ μαλακή γόμα. Σημειώστε πως η διαφορά μεταξύ των γομών είναι ασυνήθιστα μικρή. Ο Ράικονεν χρειάστηκε να προσπαθήσει εκ νέου με την πάρα πολύ μαλακή γόμα για να πετύχει χρόνο ικανό για πρόκριση. Μόνο οι Μπότας και Φέτελ προκρίθηκαν με την πολύ μαλακή γόμα. Ο Χάμιλτον ήταν με διαφορά ταχύτερος όλων. Από τη συνέχεια αποκλείστηκε ο Πάλμερ με τη Renault μάλιστα οι αγωνοδίκες διερευνούν αν έκλεισε το Ράικονεν. Επίσης αποκλείστηκαν οι δυο Sauber των Βερλάιν, Έρικσον και οι Williams των Μάσα και Στρολ.Ο Μάγκνουσεν προκρίθηκε αλλά είχε πρόβλημα με την ανάρτηση και δεν μπόρεσε να συμμετέχει στο Q2.



Οι Πέρεζ και Οκόν κατάφεραν να προκριθούν στο Q3 με τις Force India. 

Στο ξεκίνημα του Q2 ο Μπότας έδωσε το ρυθμό σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:04.640. Κάτω από 1:05 κατέβηκαν και οι Χάμιλτον, Φέτελ. Όλοι πλέον οι οδηγοί χρησιμοποίησαν την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli (μωβ) εκτός από το Χάμιλτον που πέτυχε το χρόνο του με την πολύ μαλακή γόμα (κόκκινη). Αυτό σημαίνει ότι αύριο ο Βρετανός θα εκκινήσει τον αγώνα μ' αυτή τη γόμα. Δεδομένου ότι στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στην 3η σειρά της εκκίνησης  ο Βρετανός προφανώς επέλεξε να εκκινήσει με την πολύ μαλακή αύριο σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης της στρατηγικής ώστε να έχει δυναμική να κερδίσει θέσεις. Θυμίζουμε πως όσοι προκρίνονται στο Q3 εκκινούν τον αγώνα υποχρεωτικά με το σετ ελαστικών που πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο τους στο Q2. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι δυο McLaren των Αλόνσο και Βαντούρν (σ.σ: ο Ισπανός έχει την παλιά έκδοση κινητήρα, ο Ολλανδός την καινούργια). Εκτός έμεινε ο Κβίατ με την Toro Rosso, ο Χούλκενμπεργκ με τη Renault και ο Μάγκνουσεν με τη Haas που δε συμμετείχε καθόλου στο Q2.



Το Q3 ξεκίνησε με τους οδηγούς να βγαίνουν αμέσως στην πίστα και το Μπότας να είναι φαβορί. Πράγματι ο Φινλανδός στην 1η του προσπάθεια σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:04.251. Στα χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του ο Φέτελ με τη Ferrari. O Χάμιλτον μετά το τέλος της 1ης προσπάθειας ήταν 3ος μπροστά από το Ράικονεν. Εν δυνάμει 8ος δηλαδή καθότι έχει ποινή 5 θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου. Ένα μηχανικό πρόβλημα του Γκροζάν στο τέλος οριοθέτησε τις προσπάθειες των υπολοίπων καθώς βγήκαν κίτρινες σημαίες στο 2ο τμήμα της πίστας που έμεινε η Haas του Γάλλου. Έτσι ο Μπότας πήρε την pole, ο Φέτελ εκκινεί 2ος, ο Ράικονεν 3ος και ο Ρικιάρντο 4ος. Ο Χάμιλτον θα εκκινήσει από την 8η θέση.

Συνολικά η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: 



Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης