Test: Renault Megane 1,2 TCe 130 PS

Test: Renault Megane 1,2 TCe 130 PS

Η 4η γενιά του μικρομεσαίου γαλλικού μοντέλου έρχεται να βάλει ξανά τη Renault με δυναμικό τρόπο στην κατηγορία των μικρομεσαίων. Δοκιμάζουμε την βενζινοκίνητη έκδοση του νέου Megane με τον 1,2 TCe και τους 130 ίππους.

Test: Renault Megane 1,2 TCe 130 PS
Πρόσφατα λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά η τέταρτη γενιά του γαλλικού αυτοκινήτου, η οποία είναι πιο πλήρης από ποτέ σε όλα τα επίπεδα. Μετά την πετρελαιοκίνητη έκδοση (διαβάστε τη δοκιμή εδώ), ερχόμαστε σε επαφή με το τούρμπο μοτέρ των 1,2 λίτρων με τους 130 ίππους. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με την εξοπλιστική έκδοση Dynamic (ή την GT-Line) και το κόστος τοποθετείται στα 21.450 ευρώ. Σημειώστε πως στη συγκεκριμένη τιμή περιλαμβάνονται σχεδόν τα πάντα από πλευράς εξοπλισμού: πλήρες σετ αερόσακων, ζάντες αλουμινίου, αυτόματα φώτα & καθαριστήρες, cruise control, σύστημα πολυμέσων με navigation και οθόνη αφής 8,7 ιντσών και πολλά ακόμη.


Σε αντίθεση με τις πιο συγκρατημένες αλλά και εκκεντρικές σχεδιαστικά προηγούμενες γενιές του Megane, το νέο υιοθετεί μια αρκετά σύγχρονη αισθητική όπου το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρκετά ελκυστικό. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας είναι τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα με τα LED στοιχεία σε σχήμα “C”, αλλά και τα πίσω μακρόστενα φώτα που διατρέχουν το σύνολο του πορτ παγκάζ.
Κλείσιμο

Ποιοτικό και με καλούς χώρους
Η καμπίνα του γαλλικού μοντέλου κερδίζει τις εντυπώσεις με τον high tech χαρακτήρα της και την ποιότητα της. Το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό αποτελείται από μαλακά πλαστικά, με το σύνολο των τμημάτων να έχουν καλό φινίρισμα και στιβαρή συναρμογή. O πίνακας οργάνων είναι πλήρης και στο κέντρο του οι ψηφιακές ενδείξεις μεταβάλλονται ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που θα επιλέξει κάποιος (Εco, Sport & Normal). Η σύγχρονη εικόνα στο εσωτερικό του νέου Megane ολοκληρώνεται με το στάνταρ σύστημα R-Link που περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες συνδεσιμότητας και navigation. Tα πάντα ελέγχονται μέσω της οθόνης αφής των 8,7 ιντσών-τύπου tablet (ο οδηγός θα χρειαστεί κάποιο διάστημα εξοικείωσης μέχρι να μάθει πλήρως τον χειρισμό). Σε επίπεδο χώρων το γαλλικό μοντέλο δεν θα προβληματίσει τους επιβάτες σε γενικές γραμμές και παράλληλα ο χώρος αποσκευών των 384 λίτρων είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος.
 
Ταιριάζει γάντι ο 1.200άρης τούρμπο

Γεμάτος με δύναμη & γραμμικός σε όλο το φάσμα λειτουργίας του, αθόρυβος και παράλληλα αρκετά οικονομικός, ο 1,2 TCe με τους 130 ίππους ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα του νέου Megane. Σε συνδυασμό με το πολύ καλό σε κλιμάκωση 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ο οδηγός μπορεί να εκμεταλλευτεί την ελαστικότητα του κινητήρα εντός της πόλης και παράλληλα να κινηθεί με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης στον αυτοκινητόδρομο (η μέση κατανάλωση που είδαμε στον υπολογιστή ταξιδίου δεν ξεπέρασε τα 6,5 lt/100 km). Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς τώρα, το γαλλικό μοντέλο είναι ιδιαίτερα άνετο και φιλικό στο δρόμο, όντας πιο δυναμικό σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Ακόμα και αν θελήσεις να κινηθείς σε γρήγορους ρυθμούς, δε θα σε προβληματίσει και οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου θα είναι προοδευτικές. Συνολικά θα λέγαμε ότι το νέο Renault Megane αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση στα μικρομεσαία μοντέλα και μπορεί να «αμφισβητήσει» τους παραδοσιακούς παίχτες στην κατηγορία του.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 Renault Megane 1,2 TCe 130 PS
Κινητήρας: 1.198 cc
Ισχύς: 130 PS /5.500 rpm
Ροπή: 21 kgm /2.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 197 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,6 sec
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 6,5 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 123 gr/km
Βάρος: 1.205 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.359 x 1.814 x 1.447 mm
Χώρος αποσκευών: 384
Τιμή: 21.450 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης