GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Χάμιλτον στην pole!

GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Χάμιλτον στην pole!

Την κρίσιμη στιγμή ο Χάμιλτον πέτυχε απόλυτο ρεκόρ πίστας και πήρε την pole (66η στην καριέρα του) με διαφορά δευτερολέπτων από Ferrari, Red Bull.

GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Χάμιλτον στην pole!
Με τη θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία οδοστρώματος στους 41 βαθμούς Κελσίου ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές στους δρόμους της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, στο Μπακού.

Όλοι οι οδηγοί όπως αναμένονταν άλλωστε χρησιμοποίησαν κατευθείαν
την πιο μαλακή εκ των διαθεσίμων γομών, στη συγκεκριμένη περίπτωση την πολύ μαλακή με το κόκκινο σιρίτι. Νωρίτερα στις ελεύθερες δοκιμές είχαν χρησιμοποιηθεί και οι τρεις γόμες που έχει στη διάθεση των ομάδων για το συγκεκριμένο τριήμερο η Pirelli: Μέση, μαλακή και πολύ μαλακή. Ταχύτερος όλων ήταν ο Μπότας με τη Mercedes ακολουθούμενος από το Ράικονεν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Φέτελ αντιμετώπισε πρόβλημα στα υδραυλικά της SF70H. Αντίστοιχα ο Φερστάπεν αφού διαμαρτυρήθηκε για περίεργους ήχους στην αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή της Renault είδε το μονοθέσιο του να μένει στο μέσον της ευθείας καθώς έσβησαν όλα ξαφνικά. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στη Red Bull του Ολλανδού και στον Καναδά ενώ ήταν 2ος στον αγώνα.
Κλείσιμο



Το Q1 βρήκε το Χάμιλτον να σπάσει το φράγμα του 1:42 σημειώνοντας
όπως αναμένονταν ρεκόρ πίστας. Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι δυο McLaren των Αλόνσο και Βαντούρν, η Haas του Γκροζάν και η Sauber του Έρικσον. O Τζόγιον Πάλμερ δε συμμετείχε καθόλου στις κατατακτήριες δοκιμές. Η Renault του έπιασε φωτιά στις ελεύθερες δοκιμές και οι μηχανικοί δεν πρόλαβαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά. Έτσι ο νεαρός Βρετανός οδηγός θα εκκινήσει αύριο τελευταίος.



Το Q2 βρήκε το Χάμιλτον να σημειώνει εκ νέου επίδοση κάτω από 1:42
και το Μπότας να ακολουθεί κατά πόδας με τη 2η Mercedes. Ο Φερστάπεν συνέχισε να διαμαρτύρεται για δυσλειτουργία στις υψηλές στροφές του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα της Renault ενώ ο Φέτελ απείχε 1.4sec από την κορυφή. Ο Χάμιλτον στη 2η προσπάθειά του έκανε επίδειξη δύναμης σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:41.275. Κανείς δεν μπόρεσε να πλησιάσει το Βρετανό, εκτός από τον άλλο οδηγό της Mercedes το Βάλτερι Μπότας που ήταν στα 3 δέκατα. Ο Φέτελ ήταν 3ος στα 6 δέκατα και ο Φερστάπεν 4ος, 7 δέκατα πιο αργός. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με την άλλη Renault. οι Σάινθ και Κβίατ με τις Toro Rosso, ο Βερλάιν με τη Sauber και ο Μάγκνουσεν με τη δεύτερη Haas.




Στο Q3 προκρίθηκαν 6 μονοθέσια με υβριδική μηχανή Mercedes
(Mercedes, Williams, Force India), οι δυο Ferrari και οι δυο Red Bull. Ο Στρολ εντυπωσίασε σε μια πίστα που έβλεπε για πρώτη φορά ήταν μάλιστα ταχύτερος κατά 4 δέκατα στο Q2 από τον πολύπειρο teammate του Φελίπε Μάσα. Στο ξεκίνημα του Q3 ο Μπότας σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην 1η προσπάθεια σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:41.274. Πίσω του ο Χάμιλτον ήταν 154 χιλιοστά πιο αργός ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούσαν με διαφορά πάνω από 1 sec. Ο Χάμιλτον επιχείρησε 2η προσπάθεια η οποία διεκόπη όταν χτύπησε το πίσω μέρος της Red Bull ο Ρικιάρντο στην έξοδο της στροφής 6. Η διαδικασία σταμάτησε ενώ απέμεναν 3 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. 
Άρχισε εκ νέου στις 17:05 ώρα Ελλάδος με όλους τους οδηγούς να προσπαθούν για έναν τελευταίο γρήγορο γύρο. Ο Χάμιλτον έσπασε τα χρονόμετρα σταματώντας το ρολόι στο 1:40.5!
Δεύτερος ο Μπότας 4 δέκατα πίσω ενώ οι Ferrari ήταν πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο πίσω. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στη Ferrari με το Ράικονεν να ξεκινά από την καθαρή πλευρά και μπροστά από το Φέτελ. 

Συνολικά η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:



Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, COSMOTE.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης