F1: Να και η νέα Red Bull!

F1: Να και η νέα Red Bull!

Η Αυστριακή ομάδα παρουσίασε σήμερα διαδικτυακά το νέο της μονοθέσιο την RB13.

F1: Να και η νέα Red Bull!
Πρόκειται για το 13ο μονοθέσιο της ομάδας που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της Jaguar το 2005. Από τότε μέχρι σήμερα οι Ταύροι πήραν 4 πρωταθλήματα κατασκευαστών όλα με το Φέτελ από το 2010 έως και το 2013.

Η νέα RB13 ξεκινάει αύριο το πρωί δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη μαζί με τις άλλες 9 ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα. Για την ομάδα οδηγούν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν. Πέρυσι αμφότεροι ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου δίνοντας στη Red Bull τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ενόψει της νέας σεζόν τόνισε:
Κλείσιμο
"Είναι τελείως διαφορετικό το μονοθέσιο με τα πιο φαρδιά ελαστικά μπρος και πίσω. Περιμένω να έχει ταχύτερο ρυθμό. Όταν αντίκρισα για πρώτη φορά την RB13 την βρήκα αρκετά όμορφη. Δείχνει άψογη". Θέλω και φέτος να βρεθώ στο μεσαίο σκαλί του βάθρου και να παλέψω για τον τίτλο".

Η αποκάλυψη της περσινής χρονιάς, Μαξ Φερστάπεν συμπλήρωσε: "Να δούμε πρώτα πόσο ανταγωνιστικό είναι το μονοθέσιο και μετά θα μιλήσουμε για στόχους. Θέλω να κερδίζω, αλλά χρειάζεται να έχεις και τον σωστό εξοπλισμό για να τα καταφέρεις. Ξεκινάμε από το μηδέν ξανά. Υπάρχει θετικό κλίμα στην ομάδα. Ελπίζουμε οι νέοι κανονισμοί να οδηγήσουν σε ανατροπή".

Το μονοθέσιο της Red Bull χρησιμοποιεί υβριδική μηχανή Renault και ελαστικά Pirelli. Η ομάδα δε δημοσιοποίησε περισσότερα στοιχεία πέρα από ένα βίντεο και μερικές δηλώσεις των οδηγών. Σε μια πρώτη ματιά εντυπωσιάζει η οπή στη μύτη του μονοθεσίου. Προφανώς ο αεροφράκτης θα έχει πιο αεροδυναμική μορφή από αύριο στις δοκιμές.

Πολλοί είναι αυτοί που ποντάρουν στο ότι η Red Bull έχει τη δυναμική να κοντράρει στα ίσα τις Mercedes. Προφανώς πολλά θα εξαρτηθούν απ' την απόδοση της υβριδικής μηχανής της Renault.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που δημοσιοποίησε η Red Bull με αφορμή την παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης