F1: Τέλος εποχής, αποχωρεί ο Έκλεστον!

F1: Τέλος εποχής, αποχωρεί ο Έκλεστον!

Η Liberty Media αναλαμβάνει τα ηνία της F1 μετά την έγκριση του σχεδίου μεταπώλησης μέρους των μετοχών της CVC και της Delta Topco.

F1: Τέλος εποχής, αποχωρεί ο Έκλεστον!
Η αξία της νέας εταιρείας που δημιουργήθηκε γι' αυτό το σκοπό "LMCK" αγγίζει τα 8 δις δολάρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στην κεφαλή του σπορ. Ενώ αναμένονταν ο 85χρονος Μπέρνι Έκλεστον να παραμείνει για μια 3ετία ακόμη επικεφαλής ανακοινώθηκε η άμεση αντικατάστασή του από τον Τσέις Κάρι. Ο Αμερικάνος που μέχρι χτες ήταν πρόεδρος της F1, ανέλαβε και το ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου. Αντίστοιχα στο Μπέρνι Έκλεστον απονεμήθηκε ένα τίτλος επίτιμου προέδρου για τον οποίο ο ίδιος σχολίασε φλεγματικά: "Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνω...".

Ο 85 χρονος Βρετανός που έχει τεράστια συμβολή στην μέχρι σήμερα πορεία της F1, σχολίασε επίσης: "Είμαι περήφανος για την επιχείρηση που έστησα και υπηρετώ τα τελευταία 40 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οργανωτές τις ομάδες, τους χορηγούς και τις τηλεοπτικές εταιρείες με τις οποίες δουλέψαμε μαζί. Είμαι ικανοποιημένος για την εξαγορά από τη Liberty Media που σκοπεύει να επενδύσει στη F1. Είμαι σίγουρος ότι η εξάσκηση των καθηκόντων του CEO από τον Τσέις θα συμβάλει στην ανάπτυξη του σπορ".

Σε επιτελικό ρόλο δίπλα στο Κάρι αναλαμβάνει το αθλητικό μέρος ο Ρος Μπρον
Κλείσιμο
(σ.σ: Βρετανός μηχανικός και ιδιοκτήτης ομάδας στο παρελθόν). Αντίστοιχα το εμπορικό κομμάτι ανατέθηκε στο Σην Μπράτς που μέχρι χτες ήταν επικεφαλής στο ESPN.  Έτσι έχουμε πλέον από σήμερα 3 ανθρώπους να αντικαθιστούν όσο έκανε μέχρι χτες ο 85χρονος Μπέρνι Έκλεστον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης