Το... αγωνιάρικο C3 WRC

Το... αγωνιάρικο C3 WRC

H γαλλική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα πλήρη τεχνικά στοιχεία του C3 WRC, που θα δούμε σε ένα μήνα από τώρα να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το... αγωνιάρικο C3 WRC
Σε ένα μήνα ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC
) για το 2017, με πρώτο σταθμό εκείνο του Μόντε Κάρλο. Εκεί θα κάνει το ντεμπούτο της η νέα γενιά του αγωνιστικού 
Citroen C3
. Οι Γάλλοι παρουσίασαν τις επίσημες φωτογραφίες και τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, με το οποίο φιλοδοξούν να γυρίσουν στις πρώτες θέσεις (η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της 96 νίκες και 8 τίτλους κατασκευαστών). Το C3 WRC βασίζεται-όπως είναι φυσικό- στη νέα αποκλειστικά 5θυρη νέα γενιά του μικρού γαλλικού μοντέλου.
Κλείσιμο
 
Κάτω από το καπό συναντούμε έναν 1.600άρη τούρμπο κινητήρα με απόδοση πάνω από 380 άλογα & 400 Νm ροπής (χρησιμοποιεί το ίδιο μπλοκ μοτέρ που έχει το C-Elysée του WTCC). Εξωτερικά, το μοντέλο εντυπωσιάζει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα που έχει, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, όπου κυριαρχούν η μεγάλη αεροτομή και ο διαχύτης που φυσικά εναρμονίζονται με τους νέους κανονισμούς.

Το Citroen
C3 WRC διαθέτει κεντρικό διαφορικό υδραυλικά ελεγχόμενο, που επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει την κατανομή της ροπής, μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, κατά τη διάρκεια της ειδικής. H ομάδα εξέλιξης του αυτοκινήτου έχει πραγματοποιήσει πολύωρες δοκιμές, οι οποίες περιλαμβάνουν πάνω από 10.000 χιλιόμετρα διαδρομών. Τέλος, σημειώνουμε πως η αγωνιστική ομάδα της Citroen θα περιλαμβάνει 4 αυτοκίνητα, με οδηγούς & συνοδηγούς τους: Kris Meeke/Paul Nagle, Craig Breen/Scott Martin, Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau και Sheikh Khalid Al Qassimi/Chris Patterson.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης