LIVE απο Ισπανία: Κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμή στο νέο Kodiaq

LIVE απο Ισπανία: Κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμή στο νέο Kodiaq

Το ολοκαίνουργιο SUV της Skoda, Αναμένεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο...

LIVE απο Ισπανία: Κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμή στο νέο Kodiaq
Τέσσερις μήνες υπομονή θα πρέπει να κάνουμε για να δούμε στους ελληνικούς δρόμους το Kodiaq
, το πρώτο μεγάλο SUV στην ιστορία της 
Skoda, το οποίο μας «συστήνεται» στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής του παρουσίασης που πραγματοποιείται στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.
Κλείσιμο
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (
instagram.com/seitanf1

Το όνομά του είναι ιδιαίτερο, προέρχεται από την καφέ αρκούδα που… βασιλεύει στο ομώνυμο νησί της Αλάσκα. Όμως οι συνειρμοί περιορίζονται μόνο στο μέγεθος καθώς έχει μήκος 4697mm, πλάτος 1882mm και ύψος 1655mm. Και δεδομένης της αέναης ικανότητας της τσέχικης μάρκας να δημιουργεί αυτοκίνητα με άπλετους εσωτερικούς χώρους, το Kodiaq δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Ο χώρος αποσκευών απλώνεται σε 720lt με τα καθίσματα σε 5θέσια διάταξη ενώ υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν στην καμπίνα επτά επιβάτες. 

Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο εσωτερικό του, ήταν σαφής η ευρυχωρία, οι πληθώρα έξυπνων αποθηκευτικών χώρων (ξεπερνούν τους 30) και η συνοδευόμενη από πρακτικότητα, λιτότητα του εσωτερικού σχεδιασμού του. Τόσο εντός, όσο και εκτός, «φωνάζει» Skoda ενώ επιδεικνύει τη σχεδιαστική γλώσσα που θα αφορά τη γκάμα SUV της Skoda, μιας και σύντομα θα δούμε coupe εκδοχή αλλά και ένα νέο, μικρότερο αυτή τη φορά SUV



Βασικός κινητήρας βενζίνης του Kodiaq είναι ο 1.4 TSI 125 ίππων, σε συνδυασμό με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Διαθέσιμοι είναι επίσης ο 1.4 TSI τεχνολογίας απενεργοποίησης κυλίνδρων που προσφέρει 150 PS, ενώ στην κορυφή της γκάμας των μονάδων βενζίνης είναι ο δίλιτρος TSI απόδοσης 180 PS. Στο μέτωπο των diesel, έχουμε μόνο τον 2.0 TDI που όμως προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με 150 και 190 PS. Ο πρώτος από τους δύο καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 5 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 131 g. CO2 ανά km.

Hδη πήραμε μία μικρή γεύση από το Kodiaq στο όμορφο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων, εκτιμήσαμε την ποιότητα κύλισης, την απόδοση της ανάρτησης (γόνατα MacPherson μπροστά, πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) που απορροφούσε και τις λιγοστές ατέλειες των δρόμων, εξοικειωθήκαμε πολύ γρήγορα με τους διακόπτες της κεντρικής κονσόλας και τις λειτουργίες που εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη και κυρίως, απολαύσαμε άνετη μετακίνηση, που σίγουρα θα ήταν εξίσου άνετη αν ήμασταν ομάδα που πήγαινε να παίξει 5x5. Οι κλίσεις ήταν μηδενικές ενώ ο 1400άρης των 150 αλόγων ήταν επαρκής παρά το αυξημένο βάρος του οχήματος. Βέβαια ο δίλιτρος diesel έδειξε να του ταιριάζει ακόμα περισσότερο, ώστε να είναι μαχητής, όπως το... θηρίο από το οποίο έχει πάρει το όνομά του. Περισσότερα μετά την ολοκλήρωση της "γνωριμίας" μας με το Skoda Kodiaq, που θα λανσαριστεί επίσημα στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου. Οι τιμές απόκτησής του αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο πριν φύγει ο χρόνος αν και το εφαλτήριο αυτών, εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσει σημαντικά τα 25.000 ευρώ. 

Διαβάστε πατώντας εδώ μέρος της πληθώρας ηλεκτρονικών βοηθημάτων που φέρει το SUV των Τσέχων. Δείτε εδώ video με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Skoda Kodiaq.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης