Το Dacia Duster και με αυτόματο κιβώτιο

Το Dacia Duster και με αυτόματο κιβώτιο

Τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη διακρίνονται για την αμεσότητα στη λειτουργία, τη βελτίωση της οικονομίας, της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και των εκπομπών ρύπων.

Το Dacia Duster και με αυτόματο κιβώτιο
Το Duster 
πλέον θα διατίθεται και με το αυτόματο κιβώτιο EDC. Το πετυχημένο
SUV της Dacia
 
Κλείσιμο
με την προσθήκη του συγκεκριμένου κιβωτίου αναμένεται να προσελκύσει νέους αγοραστές. Στο καθαρά τεχνικό μέρος, ο πρώτος συμπλέκτης είναι υπεύθυνος για την επιλογή των «μονών» σχέσεων (1η, 3η, 5η), ενώ ο δεύτερος για την επιλογή των «ζυγών» (2η, 4η, 6η), ενώ παράλληλα συμπεριλαμβάνει και την επιλογή της όπισθεν.

Οι σχέσεις φέρονται από τέσσερις άξονες: δύο ομόκεντρους αρχικούς άξονες (καθένας εκ των οποίων συνδέεται με ένα συμπλέκτη) και δύο δευτεροβάθμιους. Η αντιστοίχηση κάθε ταχύτητας γίνεται μέσω συγχρονιστών, όπως ακριβώς και στα χειροκίνητα κιβώτια. Οι τελευταίοι ενεργοποιούνται από ηλεκτρικούς ενεργοποιητές οι οποίοι με τη σειρά τους ελέγχονται από μία ηλεκτρονική μονάδα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Dacia - Renault
, το Duster, με την τοποθέτηση του νέου αυτόματου κιβωτίου EDC επιτυγχάνει έως και 17% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου όπως επίσης και 30 gr/km εκπομπές CO2, συγκριτικά με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης