Συνεργασία Volvo-Uber στην αυτόνομη οδήγηση

Συνεργασία Volvo-Uber στην αυτόνομη οδήγηση

Η καθιέρωση της αυτόνομης οδήγησης ως μέρος της καθημερινότητας, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στις μετακινήσεις μέσα και γύρω από τις μεγαλουπόλεις.

Συνεργασία Volvo-Uber στην αυτόνομη οδήγηση
Όπως συνέβη πρόσφατα με τη Ford, έτσι και η Volvo ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει αυτόνομα οχήματα για κοινοχρησία (ride sharing). Η σουηδική μάρκα θα συνεργαστεί για αυτό το σκοπό με μία από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου, την Uber.

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 300 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα συνεισφέρουν από κοινού οι δύο εταιρείες. Η Volvo θα κατασκευάσει τα αυτοκίνητα και η Uber θα τα αγοράσει και θα προσθέσει το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Για βάση θα χρησιμοποιηθεί η αρχιτεκτονική SPA (Scalable Product Architecture), πάνω στην οποία βασίζονται τα μεγάλα S90, V90 και XC90.

Κλείσιμο


Πέρα από το κοινό project με την Uber, η Volvo θα χρησιμοποιήσει τα αυτοκίνητα και για να παρουσιάσει τη δική της μελλοντική εκδοχή της αυτόνομης οδήγησης, όπου δηλαδή δεν θα είναι αναγκαία η ανθρώπινη παρέμβαση.

Το ride sharing οχημάτων με αυτόματο πιλότο αναμένεται να συνεισφέρουν στην επίλυση της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά τις ώρες προσέλευσης ή αποχώρησης από τους χώρους εργασίας. Η ροή των αυτοκινήτων θα είναι πιο γρήγορη, ενώ θα υπάρχουν και λιγότερα οχήματα στους δρόμους τις ώρες αιχμής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης