Καλοκαιρινές βόλτες με το ΜΙΝΙ Cooper convertible

Καλοκαιρινές βόλτες με το ΜΙΝΙ Cooper convertible

Οδηγούμε την έκδοση cabrio του MΙΝΙ όλες τις ώρες του 24ωρου απολαμβάνοντας τις ανοιξιάτικες μυρωδιές της ελληνικής φύσης!

Καλοκαιρινές βόλτες με το ΜΙΝΙ Cooper convertible
Υπάρχουν δύο στιγμές μέσα στη μέρα, το σούρουπο και το χάραμα, που έχουν μαγική διάσταση. Αν βρεθείς εκείνη την ώρα στη διαδρομή από Ανάβυσσο μέχρι Σούνιο ή από Λουτράκι προς Αλεποχώρι με ένα ανοιχτό αυτοκίνητο ανακαλύπτεις πράγματα που δεν είχες φανταστεί ότι υπάρχουν: χρώματα, ήχοι, μυρωδιές, τοπία, αντιθέσεις. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη και προφανώς τα ανοιχτά αυτοκίνητα έχουν φτιαχτεί για μέρη όπως η χώρα μας.

ΔΟΚΙΜΗ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Η ανοικτή έκδοση του Mini είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που δεν κάνει συμβιβασμούς. Κατ’ αρχάς είναι καλαίσθητη και αρμονική είτε με κλειστή είτε με ανοιχτή οροφή, πράγμα σπάνιο γι’ αυτή την κατηγορία. Κατά δεύτερον, οι στρεβλώσεις λάμπουν διά της απουσίας τους, ενώ το Mini cabrio είναι σαφώς πιο άκαμπτο απ’ ό,τι ήταν το Mini κάποτε.

Κλείσιμο


Επιπλέον η ποιότητα και η συναρμογή της υφασμάτινης οροφής είναι υπεράνω κριτικής, όπως επίσης και η άψογη μόνωση που διαθέτει στα πολλά χιλιόμετρα, καθώς ούτε φουσκώνει σαν μπαλόνι, ούτε βάζει θόρυβο. Ανοίγει, δε, ηλεκτρικά σε 18 sec ακόμη και εν κινήσει σε ταχύτητες έως 30 km/h. Είχαμε στα χέρια μας την έκδοση Cooper που φορά τον υπερτροφοδοτούμενο (twin scroll, διπλό Vanos, valvetronic) 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 lt/136 PS. Εχει πάψει να αποτελεί είδηση ότι ο εν λόγω κινητήρας δεν παρουσιάζει κραδασμούς, δεν παύει όμως να μας εντυπωσιάζει το γεγονός.

Το Mini Cabrio γοητεύει στο πέρασμά του. Μας βρίσκει σύμφωνους η άποψη ότι απευθύνεται περισσότερο σε καλαίσθητες δεσποινίδες, ωστόσο δε μας ενόχλησε καθόλου η συνύπαρξη μαζί του, το αντίθετο μάλιστα! Οι χώροι για οδηγό και συνοδηγό είναι πολύ καλοί, όπως και η εργονομία, οι θήκες για μικροαντικείμενα και η ποιότητα συναρμογής. Πίσω, όμως, βολεύονται μόνο παιδιά!

Με κλειστή οροφή δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με το απλό Cooper. Με ανοιχτή, μπορείς άνετα να ταξιδέψεις ακολουθώντας τα όρια του νόμου, χωρίς να σε ενοχλεί ο αέρας ή να δυσχεραίνεται η κουβέντα στο εσωτερικό. Η συναισθηματική σχεδίαση του Mini, το καλό ηχοσύστημα και οι επιμέρους χαρτογραφήσεις (Green, Comfort, Sport), που σου επιτρέπουν να μεταβάλεις τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, δίνουν αρκετές επιλογές. Μπορείς να απολαύσεις μια βόλτα «ανοιχτός», με ωραία μουσική και παρέα, μπορείς όμως και να οδηγήσεις. Το Mini Cabrio διατηρεί στο ακέραιο τη σπορτίφ συμπεριφορά των κλειστών εκδόσεων, ενώ από τα πλεονεκτήματά του είναι η δραματοποιημένη αίσθηση που αποκομίζεις λόγω της άμεσης επαφής με το περιβάλλον.



Στην Εθνική Οδό με κλειστή κουκούλα δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός, ενώ με ανοιχτή πιάνεις μέχρι 120 km/h χωρίς πρόβλημα. Σε δρόμο με στροφές, το Mini Cabrio έχει την ισορροπία κρατήματος και το ζύγισμα των κλειστών εκδόσεων. Με εξαιρετική κατευθυντικότητα, ομοιογενή οδική συμπεριφορά και ουδέτερες αντιδράσεις θα υποστρέψει μόνο ελαφρά ύστερα από παράταιρη πίεση. Για τέτοιες καταστάσεις υπάρχει και Mini Cooper S Cabrio. Στην πόλη χρειάζεται να συνηθίσεις λίγο τα βλέμματα αλλά και τη λειτουργία Start&Stop που δεν συνεργάζεται αρμονικά με τον μηχανικό συμπλέκτη. Τέλος, με ανοικτή οροφή περιορίζεται λίγο η ορατότητα προς τα πίσω. Συνολικά πρόκειται για εξαιρετική επιλογή αν μπορείτε μην το σκέφτεστε. Καλό καλοκαίρι!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.499 cc
Ισχύς: 136 PS/4.400 rpm
Ροπή: 22,4 kgm/1.250 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 8,8sec
Τελική ταχύτητα: 208 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 7,2 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 118 gr/km, Euro 6
Τέλη κυκλοφορίας: 111,72 €
Βάρος: 1.280 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.821/1.727/1.415mm
Χώρος αποσκευών: 160-215 lt
Τιμή: από 26.753 ευρώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης