GP Γερμανίας: Θα τα καταφέρει σήμερα ο Ρόσμπεργκ;

GP Γερμανίας: Θα τα καταφέρει σήμερα ο Ρόσμπεργκ;

Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes έχει να κερδίσει από το GP της Ευρώπης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

 GP Γερμανίας: Θα τα καταφέρει σήμερα ο Ρόσμπεργκ;
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον έχει κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες σε Αυστρία, Βρετανία και Ουγγαρία όπως και σε Μονακό, Καναδά. Μετά την τελευταία του νίκη στην Ουγγαρία πήρε για πρώτη φορά φέτος κεφάλι στη βαθμολογία όπου πλέον προηγείται με 6 βαθμούς διαφορά από το Ρόσμπεργκ.

Είναι δεδομένο πως οι δυο τους θα δώσουν μάχη για το φετινό τίτλο. Ο Χάμιλτον χτες ήταν ταχύτερος στο Q1 και στο Q2 αλλά έκανε λάθος στον κρίσιμο γύρο στο τέλος του Q3: "Ήμουν δυο δέκατα ταχύτερος βγαίνοντας από τη 2η στροφή 8 άρχισα να χάνω και δεν μπόρεσα να διατηρήσω τη διαφορά. Έχασα την pole αλλά μπορώ να κερδίσω στον αγώνα. Ίσως καταφέρω μια καλή εκκίνηση επίσης σ' αυτή την πίστα μπορείς να προσπεράσεις δε θα κριθούν όλα στην πρώτη στροφή".

Η πρώτη στροφή στο Xόκενχαιμ δεν απέχει πολύ από την εκκίνηση
και είναι μια γρήγορη δεξιά καμπή όπου η εσωτερική μπορεί να βοηθήσει το δεύτερο να κρατηθεί πίσω από τον πρώτο οδηγό ώστε να επιχειρήσει προσπέρασμα στα φρένα για τη στροφή 2.
Κλείσιμο



Οι οδηγοί της Mercedes αλληλοσυγχαίρονται χτες μετά τις δοκιμές.


Ο Ρόσμπεργκ από την πλευρά του είχε ένα πρόβλημα σε κάποιον αισθητήρα
που του έκοψε την υβριδική μηχανή στην πρώτη προσπάθεια του Q3. Κατάφερε όμως στη 2η να πάρει την pole (27η στην καριέρα του, 2η στο Χόκενχαιμ μετά το 2014 και 5η φετινή σε 12 αγώνες). Ο Γερμανός θέλει όσο τίποτα τη νίκη σήμερα μπροστά στους συμπατριώτες του: "Άκουσα τους θεατές να με επευφημούν αυτό ήταν απίστευτο, είναι μοναδική η ατμόσφαιρα στο Χόκενχαιμ. Ελπίζω να δώσουμε μια καλή παράσταση και να κερδίσω αυτό τον αγώνα".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τι θα γίνει και στη μάχη της 3ης θέσης ανάμεσα σε Red Bull και Ferrari. Ο Ρικιάρντο κατάφερε να περάσει το Φερστάπεν στις δοκιμές και θέλει όσο τίποτα να μείνει μπροστά του και στον αγώνα. Ο Ράικονεν δείχνει να βολεύεται καλύτερα από το Φέτελ με το σετάρισμα της Ferrari και κατάφερε να τον περάσει στις δοκιμές. Αν ο Φινλανδός έχει καθαρό αγώνα η 3η θέση είναι μέσα στις δυνατότητές του. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η μάχη του με το Φερστάπεν καθώς έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από τον προηγούμενο αγώνα. Τέλος ο Φέτελ έχει θέμα με το σετάρισμα της Ferrari μένει να δούμε αν με το μονοθέσιο φορτωμένο καύσιμα θα έχει πιο ομοιογενή συμπεριφορά. Ο Ρικιάρντο τόνισε: "Στους τελευταίους 3 αγώνες είμαστε μπροστά από τις Ferrari. Ελπίζω να μπορέσουμε να μείνουμε κοντά στις Mercedes σήμερα. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό". Από την πλευρά τους οι οδηγοί της Ferrari κάνουν λόγο για υστέρηση σε αεροδυναμική απόδοση και ελπίζουν αυτό να μην τους κοστίσει πολύ στον αγώνα.



Η επίδοση που έδωσε στο Ρόσμπεργκ την pole (1:14.363) είναι 2.2sec ταχύτερη
από την αντίστοιχη που είχε σημειώσει το 2014 για να πάρει την pole (1:16.540). Όπως τότε έτσι και τώρα είχε χρησιμοποιηθεί η πολύ μαλακή γόμα της Pirelli και η διαφορά είναι ενδεικτική της προόδου που έχει σημειωθεί στην εξέλιξη των μονοθεσίων στην υβριδική εποχή. Για σήμερα μπορεί να έχουμε στρατηγική 2 ή 3 πιτ στοπ. Η Pirelli έχει στη διάθεση των ομάδων τη μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα. Πολύ δύσκολα όμως θα δούμε να χρησιμοποιείται στον αγώνα η μέση γόμα. Για τη μαλακή η Pirelli συστήνει να μην ξεπεραστούν οι 29 γύροι και για την πολύ μαλακή οι 22 γύροι.



Στο infogrpahic μπορείτε να δείτε πόσα διαθέσιμα σετ ελαστικών έχουν απομείνει μετά τις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές σε κάθε οδηγό.

Με αυτό ως δεδομένο οι ταχύτερες στρατηγικές είναι:

Τρία πιτ στοπ:
Πολύ μαλακή/πολύ μαλακή/πολύ μαλακή/μαλακή με μεγιστοποίηση χρήσης της πολύ μαλακής γόμας.

Δυο πιτ στοπ: Πολύ μαλακή/πολύ μαλακή/ μαλακή γόμα

Μέχρι τώρα είχαμε:

FP3 καλύτεροι χρόνοι

Rosberg

1m15.738s

Supersoft New

Hamilton

1m15.795s

Supersoft New

Ricciardo

1m15.837s

Supersoft New

Qualifying Top 10

Rosberg

1m14.363s

Supersoft New

Hamilton

1m14.470s

Supersoft New

Ricciardo

1m14.726s

Supersoft New

Verstappen

1m14.834s

Supersoft New

Raikkonen

1m15.142s

Supersoft New

Vettel

1m15.315s

Supersoft New

Hulkenberg

1m15.510s

Supersoft New

Bottas

1m15.530s

Supersoft New

Perez

1m15.537s

Supersoft New

Massa

1m15.615s

Supersoft New

Περισσότεροι γύροι ανά γόμα

Medium

Hulkenberg

21

Soft

Vettel

33

Supersoft

Magnussen

24

Καλύτερος χρόνος γύρου ανά γόμα

Medium

Hulkenberg

1m18.591s

Soft

Hamilton

1m15.243s

Supersoft

Rosberg

1m14.363s




Ο αγώνας ξεκινά στις 15:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, ΟΤΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης