F1: Φαρδύτερα τα ελαστικά του 2017!

F1: Φαρδύτερα τα ελαστικά του 2017!

Στο περιθώριο του αγώνα στο Μονακό παρουσιάστηκαν τα νέα φαρδύτερα ελαστικά που θα χρησιμοποιούνται από τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της F1.

F1: Φαρδύτερα τα ελαστικά του 2017!
Τη νέα χρονιά μετά από τρία χρόνια σταθερότητας αλλάζουν οι τεχνικοί κανονισμοί και ανάμεσα σε άλλα θα υπάρξουν θεαματικές διαφοροποιήσεις στο σχήμα των μονοθεσίων που θα επιφέρουν σημαντική βελτίωση στην αεροδυναμική απόδοση.

Η F1 θέτει ως στόχο μια βελτίωση της τάξεως των 4 sec ανά γύρο.
Μέρος αυτής της βελτίωσης σε χρόνους θα προέρθει από την καλύτερη απόδοση των ελαστικών στις στροφές αλλά και στη φάση της επιτάχυνσης. Ακριβώς για να ικανοποιηθεί η απαίτηση για ταχύτερους χρόνους σε συνδυασμό με τις νέες αεροδυναμικές τροποποιήσεις πάρθηκε η απόφαση για φαρδύτερα ελαστικά οπότε είναι αναγκαίο και το φαρδύτερο μετατρόχιο. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή που θα έχει επιπτώσεις τόσο στην ισορροπία όσο και στην εμφάνιση των μονοθεσίων που θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά.
Κλείσιμο






Στιγμιότυπο από την παρουσίαση στον Τύπο των νέων ελαστικών του 2017 στο Μονακό.


Τα νέα ελαστικά είναι περισσότερο από 60mm φαρδύτερα στο εμπρός μέρος
και περισσότερο  από 80mm φαρδύτερα στο πίσω μέρος. Συνολικά τα ελαστικά του 2017 είναι πιο φαρδιά κατά 25% σε σχέση με τα σημερινά. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους ελαστικών, τα σλικ, τα ενδιάμεσα και τα βρόχινα. Πέρα από την αύξηση της επιφάνειας επαφής υπάρχει και βελτιστοποίηση της μορφής που έχει.



Το εμπρός ελαστικό που σήμερα έχει πλάτος 245mm θα αυξηθεί στα 305mm.



Το πίσω ελαστικό θα αυξηθεί από τα 325mm στα 405mm.

Οι νέες διαστάσεις ελαστικών θα είναι: Μπροστά 305/670-13 και πίσω 405/670 – 13/ Επιπλέον θα αυξηθεί και η διάμετρος από τα 660mm στα 670mm. Οι ζάντες παραμένουν ίδιες 13 ιντσών.  Οι δοκιμές με ελαστικά διαστάσεων 2017 θα ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου με το πρόγραμμα στο οποίο έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν οι ομάδες. Η Pirelli έχει αποκλειστικό συμβόλαιο με τη F1 μέχρι το τέλος του 2019.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης