GP Μονακό: Ο Ρικιάρντο προβάρει το κουστούμι του νικητή!

GP Μονακό: Ο Ρικιάρντο προβάρει το κουστούμι του νικητή!

Ο 26χρονος Αυστραλός οδηγός έγραψε ιστορία χτες στους δρόμους του Πριγκιπάτου καθώς πέτυχε την 1η pole στην καριέρα του αλλά και την πρώτη pole για λογαριασμό της Red Bull και της Renault στην υβριδική εποχή της F1.

GP Μονακό: Ο Ρικιάρντο προβάρει το κουστούμι του νικητή!
Ο χρόνος του ήταν 1.5sec καλύτερος από αυτόν της περσινής pole και εφάμιλλος της ταχύτερης επίδοσης όλων των εποχών στο Μονακό.
 
Βέβαια δεν μπορεί να γίνει απευθείας σύγκριση γιατί φέτος χρησιμοποιήθηκε η πάρα πολύ μαλακή γόμα για πρώτη φορά. Σίγουρα ο Αυστραλός βοηθήθηκε από την αναβάθμιση της υβριδικής μηχανής της Renault που στη Red Bull έχει τη σφραγίδα της TAG Heuer. Μάλιστα η Αυστριακή ομάδα ανακοίνωσε χτες τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Renault για το 2017 και 2018 τόσο για την RBR όσο και για την Toro Rosso.

Κλείσιμο
Σήμερα ο Ρικιάρντο εκκινεί για πρώτη φορά στην καριέρα του από την πρώτη θέση έχοντας δίπλα του το Νίκο Ρόσμπεργκ με τη Mercedes και πίσω του το Λιούις Χάμιλτον με την άλλη Mercedes. Αμφότεροι έχουν την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli (μωβ χρώμα) που πιθανόν θα δώσει λόγω καλύτερης πρόσφυσης ταχύτερη εκκίνηση. Ο Ρικιάρντο χτες κατάφερε στο Q2 να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο του με την πολύ μαλακή γόμα (κόκκινο χρώμα) και σήμερα είναι υποχρεωμένος να εκκινήσει μ’ αυτή.




Καλεσμένοι της Red Bull παρακολουθούν χτες τις δοκιμές στην πισίνα του Energy Station.


Αν ο Αυστραλός δεν ήταν στην pole αυτό θα του έδινε σημαντικό πλεονέκτημα
καθώς θα βρίσκονταν επικεφαλής της κούρσας όταν οι προπορευόμενοι θα έμπαιναν ν’ αλλάξουν την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Όντας όμως στην pole έχει δυο θέματα, πρώτον κινδυνεύει να χάσει το προβάδισμα στην πρώτη στροφή λόγω λιγότερης πρόσφυσης στην εκκίνηση και δεύτερον αν παραμείνει επικεφαλής θα χρειαστεί τη βοήθεια της τύχης για ν’ αλλάξει ελαστικά μετά από 50 γύρους να βάλει τη πάρα πολύ μαλακή γόμα και να πάει ως το τέλος.




Ανάρπαστος έγινε χτες ο Ρικιάρντο. Του πήρε πάνω από μια ώρα να φτάσει στο σπίτι του το απόγευμα μετά τις δοκιμές.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Pirelli η πάρα πολύ μαλακή γόμα είναι πάνω από μισό δευτερόλεπτο στο γύρο ταχύτερη από τη πολύ μαλακή. Σημειωτέον πως η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε τους 48 βαθμούς Κελσίου και στη Mercedes λένε πως τα προβλήματα πίεσης καυσίμου που παρουσιάστηκαν και στις δυο υβριδικές μηχανές των Χάμιλτον/Ρόσμπεργκ οφείλονται στη ζέστη. Βέβαια ο Ρόσμπεργκ μπόρεσε να κάνει δυο γρήγορες προσπάθειες ενώ ο Χάμιλτον περιορίστηκε σε μια.



Η Pirelli παρουσίασε χτες στα πάντοκ τα φαρδύτερα ελαστικά του 2017.


Ο Ρικιάρντο έχει συμπληρώσει στις ελεύθερες δοκιμές 21 γύρους
με την πάρα πολύ μαλακή γόμα οπότε η λογική λέει πως μπορεί να γίνει μόνο ένα πιτ στοπ για τον Αυστραλό μετά τον 45ο γύρο. Θεωρητικά οι δυο αλλαγές ελαστικών είναι η ταχύτερη τακτική στο Μονακό αλλά το κυκλοφοριακό στην πιο μικρή σε μήκος και πλάτος διαδρομή του πρωταθλήματος είναι αποτρεπτικό. Όλοι θέλουν να κάνουν ένα πιτ στοπ και όσοι εκκινούν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα λογικά θα την αλλάξουν βάζοντας την μαλακή στον 18ο γύρο.



Οι περισσότεροι οδηγοί όπως ο Ρικιάρντο έχουν μόνο ένα σετ μαλακής γόμας και δεν έχουν δοκιμάσει τη συμπεριφορά της στα ελεύθερα. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ρικιάρντο ήταν ταχύτερος χτες τόσο με τη πολύ μαλακή γόμα (1:14.357) όσο και με την πάρα πολύ μαλακή (1:13.622).Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ χαρακτήρισε «δυναμίτη» την προσπάθεια του 26χρονου Αυστραλού που τον έφερε στην pole.

Δείτε εδώ το γύρο που έδωσε στο Ρικιάρντο την pole.





Από την πλευρά του ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Νίκο Ρόσμπεργκ
και νικητής στο Μονακό τα τρία τελευταία GP (σ.σ: είναι ο μόνος που έχει κερδίσει στο Πριγκιπάτο στην υβριδική εποχή της F1) τόνισε: «Στη Red Bull έκαναν σπουδαία δουλειά και ο Ντάνιελ αξίζει την πρώτη του pole. Έχω την αίσθηση πως είμαστε καλύτεροι σε ρυθμό αγώνα και η εκκίνηση είναι σημαντική. Ίσως μπορέσω να τον περάσω στην εκκίνηση και να του ανταποδώσω αυτό που συνέβη στην Κίνα τότε ήμουν εγώ με πιο σκληρή γόμα. Η απόσταση μέχρι τη στροφή 1 είναι μικρή θα δοκιμάσω αλλά δε ποντάρω πολλά σ’ αυτό. Είναι μακρύς αγώνας και θα τον πιέσω καθόλη τη διάρκεια. Βρήκε πολύ χρόνο στην περιοχή της Πισίνας με την καινούργια άσφαλτο γι’ αυτό πήρε την pole. Παραδέχομαι ότι πίστευα πως θα πάρω την pole τώρα έχω επικεντρώσει την προσοχή μου στη νίκη».




Υπάρχουν φόβοι ότι η συννεφιά θα τους χαλάσει σήμερα την ηλιοθεραπεία. Κορίτσια μπορεί να βρέξει το μεσημέρι...


Ο αγώνας εκκινεί σήμερα στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ και ΟΤΕ.
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης