LIVE Βουδαπέστη: Δοκιμάζουμε το νέο Michelin Pilot Sport 4

LIVE Βουδαπέστη: Δοκιμάζουμε το νέο Michelin Pilot Sport 4

Δοκιμάζουμε στην στην θρυλική πίστα του Hungaroring και στους δρόμους της Βουδαπέστης, το νέο premium ελαστικό της Michelin, Pilot Sport 4…

LIVE Βουδαπέστη: Δοκιμάζουμε το νέο Michelin Pilot Sport 4
Βρισκόμαστε στην Κεντρική Ευρώπη για να… γευτεί τα νέα ελαστικά της γαλλικής εταιρείας. Το νέο Michelin
Pilot Sport 4 είναι ήδη διαθέσιμο σε 17 και 18 ίντσες, ενώ έπεται οι 19άρες (και πάνω)  οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του χρόνου. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Πρόκειται για ένα ελαστικό που απευθύνεται σε γρήγορα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα και σε πολυτελή μεγάλα σεντάν όπως της
Κλείσιμο
Volvo, BMW, Mercedes, Audi κλπ. Σύμφωνα με την Michelin μεταξύ των άλλων καινοτομιών, το πέλμα του νέου ελαστικού προσαρμόζεται διαρκώς στο οδόστρωμα, χάρη στον πλήρη έλεγχο της δυναμικής που αναπτύσσεται από την αλληλεπίδραση δομής, σκαλίσματος και των υλικών κατασκευής του ελαστικού, εξασφαλίζοντας άριστη διαχείριση της επιφάνειας επαφής. 

Μετά από δοκιμές που έχουν γίνει, οι Γάλλοι μας ενημέρωσαν πως το νέο τους ελαστικό λαμβάνει την πρώτη θέση στο απόλυτο χειρισμό σε στεγνό οδόστρωμα, ενώ το Pilot Sport 4 διανύει τη μικρότερη απόσταση από τον ανταγωνισμό τους σε φρενάρισμα πανικού σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Δείτε εδώ τη δοκιμή πρόσφυσης - με σλάλομ-  που κάναμε σε ιδιαίτερο γλιστερό έδαφος (βρεγμένο παρκέ) και σε οδόστρωμα:


 
Αυτό οφείλεται και στην μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το δρόμο χάρη στο νέο, ομοιογενές, μείγμα γόμας στο πέλμα του, που περιλαμβάνει λειτουργικά ελαστομερή  και πυρίτιο. Επιπροσθέτως, φαρδιά, βαθιά διαμήκη αυλάκια παρέχουν αποτελεσματική απομάκρυση νερού στους βρεγμένους δρόμους. Επιπλέον, σύμφωνα με τις δοκιμές, αυτό το νέο μείγμα, αναβαθμίζει την διάρκεια ζωής και την οικονομία καυσίμου του ελαστικού. Το νέο Michelin Pilot Sport 4 διακρίνεται για την ακρίβεια και την  άμεση απόκριση του, κάτι που το διαπιστώσαμε σε πίστα και δρόμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία "Dynamic Response" που αποτελείται από μία ζώνη από αραμίδη και ενισχυμένο νάιλον προσφέρει άριστο έλεγχο κατευθυντικότητας.

Λόγω της υψηλής πυκνότητας, της μεγάλης αντοχής και των πολύ ελαφρών ινών (πέντε φορές πιο ανθεκτικές από το ατσάλι) των παραπάνω υλικών, η φυγόκεντρος δύναμη του ελαστικού στις υψηλές ταχύτητες ελέγχεται απολύτως και η επιφάνεια επαφής του με το έδαφος παραμένει σταθερή, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

Στη σχεδίασή του μία πιο premium αίσθηση δίνει και η όψη βελούδου στα πλαϊνά του ελαστικού. MICHELIN PS4


Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης