Ράλι Ακρόπολις: Τελετή έναρξης στις Θερμοπύλες!

Ράλι Ακρόπολις: Τελετή έναρξης στις Θερμοπύλες!

Με κάθε επισημότητα δόθηκε απόψε εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες η εκκίνηση του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016.

Ράλι Ακρόπολις: Τελετή έναρξης στις Θερμοπύλες!
Πλήθος εκπροσώπων από τους πολιτικούς της περιοχής τίμησαν με την παρουσία τους τα πληρώματα που από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν τον αγώνα. Ανάμεσά τους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και άλλοι. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη - της πόλης που φιλοξένησε υποδειγματικά τον αγώνα για έξι χρόνια. Συζητήθηκε έντονα η απουσία των αρμόδιων υπουργών/υφυπουργών και στελεχών της κυβέρνησης από την κομβική αυτή εκδήλωση για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα όπου ο αγώνας επιστρέφει μετά από χρόνια.

Μετά την Τελετή Εκκίνησης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και το Service Park του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, για την διανυκτέρευση πριν από την έναρξη του αυριανού σκέλους.

Κλείσιμο


Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης είναι ο άνθρωπος που πίστεψε στο Ράλι Ακρόπολις και έκανε ότι χρειάζονταν για να επιστρέψει στην περιοχή της Λαμίας.


Αρκετά νωρίτερα, στη διεξαγωγή της Κατατακτήριας Διαδρομής
ο περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Τίτλου, Kajetan Kajetanowicz, με το Ford Fiesta R5 ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Alexey Lukyanuk να τον ακολουθεί με ίδιο αυτοκίνητο και τον νεαρό Λετονό Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia R5 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Λάμπρος Αθανασούλας, που για ακόμα μία χρονιά αποτελεί την... ελληνική ελπίδα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό, με αποτέλεσμα να σημειώσει τον έβδομο χρόνο. Ο πολύπειρος Έλληνας οδηγός αύριο μπαίνει απροβλημάτιστα στη μάχη των 35 πληρωμάτων που αγωνίζονται για το ERC.




Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας δίνει εκκίνηση.


Το αυριανό πρώτο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές
με την πρώτη, τη SEAJETS Νέα Γραβιά να ξεκινάει στις 10:08.

Προσωπικά σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε την ειδική διαδρομή της Άμφισσας πρόκειται για τη θρυλική διαδρομή Καρούτες που ξεκινά λίγο πριν την Αγ. Ευθυμία.
Από το γραφείο Τύπου του αγώνα δημοσιοποιήθηκαν οι δηλώσεις των κορυφαίων συνδυασμών στη ράμπα της εκκίνησης:



1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5
«Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μία είναι να πας αργά για να προστατέψεις το αυτοκίνητο και να περιμένεις τι θα συμβεί. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί μπορεί να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Ο άλλος τρόπος είναι να πιέσεις πολύ, όπως πάντα, αλλά αυτό είναι πολύ ριψοκίνδυνο. Γενικά, μου αρέσουν οι ε.δ.».

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5
«Στόχος μου είναι να μείνω στο δρόμο, γιατί μερικές φορές έχω πρόβλημα με αυτό. Το ράλι είναι πραγματικά ενδιαφέρον και απαιτητικό για πλήρωμα και αυτοκίνητο. Οι ε.δ. είναι διαφορετικές, κάποιες τεχνικές, κάποιες γρήγορες, και υπάρχουν και ορισμένα απαιτητικά άλματα. Το περιβάλλον είναι όμορφο, αν και δεν έχουμε χρόνο να το απολαύσουμε».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5
«Το Ράλι Ακρόπολις θα είναι απαιτητικό και θα είναι αγώνας επιβίωσης. Οι ε.δ. είναι δύσκολες και ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».



Εθιμοτυπική φωτογραφία των πληρωμάτων μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα.

4    BOTKA David - SZELES Peter        CITROEN DS3 R5

«Οι ειδικές είναι όμορφες, και τα βουνά επίσης. Είχαμε προβλήματα με την ισχύ του αυτοκινήτου, για αυτό βρεθήκαμε να είμαστε πρώτοι στο δρόμο, και ελπίζουμε να σταθούμε τυχεροί. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στο top 5».

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5

«Οι ε.δ. μου αρέσουν περισσότερο από πέρυσι, γιατί δεν υπάρχει άσφαλτος, πράγμα σημαντικό για το χωμάτινο στήσιμό μας. Οι ε.δ. χρειάζονται καλές σημειώσεις και αν όλα πάνε καλά, η γρήγορη οδήγηση δε θα είναι δύσκολη. Το Ράλι απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, και ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε σε καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι».

7    DELLA CASA Federico - POZZI Domenico    PEUGEOT 208 T16
«Ελπίζω τα φρένα να είναι καλύτερα αύριο. Όσον αφορά το Ράλι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί, αν πιέσεις πολύ, μπορεί εύκολα να γίνει το λάθος. Θέλουμε να τερματίσουμε σε όλες τις ε.δ.».

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5
«Οι ε.δ. είναι πραγματικά δύσκολες και δεν έχω πολλή εμπειρία σε αυτές. Ελπίζουμε να διασκεδάσουμε και να τερματίσουμε. Αν τερματίσουμε, το αποτέλεσμα θα είναι καλό, γιατί είναι πολύ εύκολο να έχεις λάστιχο ή έξοδο».




Οι Αθανασούλας - Παναγιωτούνης στη ράμπα της εκκίνησης.

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5
«Θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη 5άδα των χρόνων σε κάθε ειδική. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να περάσουμε τους Kajetanowicz και Lukyanuk. Στόχος μας είναι ο τερματισμός στο βάθρο. Οι ε.δ. μάς αρέσουν, και ελπίζω να μη μας προβληματίσει ο καιρός».

25    HALKIAS Efthimios - SOUKOULIS Konstantinos    SUBARU Impreza WRX STI
«Ο αγώνας είναι ωραίος. Πάμε για να διασκεδάσουμε και ελπίζουμε οι ε.δ. να έχουν πολύ κόσμο».

30    ZOUNIS Ioannis - SAINIS Dimitris        SUBARU Impreza WRX STI

«Είναι ένα σκληρό Ακρόπολις, όπως παλιά, κι ας είναι τα χιλιόμετρα λιγότερα. Σήμερα είχαμε την ατυχία να κόψουμε ημιαξόνιο στο shakedown, αλλά καλύτερα τώρα, παρά στον αγώνα».



Τα κορίτσια της SEAJETS ομόρφυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης