Ράλι Ακρόπολις: Αναγνωρίσεις χτες και σήμερα!

Ράλι Ακρόπολις: Αναγνωρίσεις χτες και σήμερα!

Τα πληρώματα είχαν χτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές της Κυριακής: EKO Racing Ελευθεροχώρι (17.87km, 7/10η ειδική), SEAJETS Ρεγκίνι (11.61km, 8/11η ειδική), Ελάτεια-Καρυά (33.86km, 9/12η ειδική).

 Ράλι Ακρόπολις: Αναγνωρίσεις χτες και σήμερα!
Μετά το τέλος της ημέρας το Γραφείο Τύπου του Αγώνα συνέλεξε και δημοσιοποίησε τις πρώτες εντυπώσεις των οδηγών, ξεκινώντας από τον πρωταθλητή που προηγείται και φέτος στη βαθμολογία με 60 βαθμούς:

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5
Κλείσιμο
«Η Ελάτεια είναι μια ειδική διαδρομή-τέρας. Δεν είναι η μεγαλύτερη που έχω δει στη ζωή μου, ωστόσο θα είναι μια καταστροφή για το πλήρωμα, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. Τα τελευταία 10 χιλιόμετρα έχουν πολλές στροφές και αν είσαι κουρασμένος, μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολα, αφού άλλωστε πρόκειται για την τελευταία διαδρομή του σκέλους. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος περί τίνος πρόκειται, αν δεν την οδηγήσει. Δεν είναι καθόλου εύκολη, ειδικά αν οδηγεί κάποιος σε αυτή για πρώτη φορά. Παρόλα αυτά διασκεδάζουμε, αφού αυτή είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς».




O πρωταθλητής Kajetanowicz Kajetan χτες στις αναγνωρίσεις.

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman     FORD Fiesta R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ όμορφες, τεχνικές και ενδιαφέρουσες οδηγικά. Η μεγάλη ειδική διαδρομή είναι πολύ ψυχαγωγική στο δεύτερο μέρος, όμως το πρώτο μέρος δεν είναι ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου, αφού δε διαθέτουμε αυτοκίνητο απόδοσης 600 ίππων και δε συμμετέχουμε στο Pikes Peak. Οι σημειώσεις είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σε αυτήν τη διαδρομή».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel    SKODA Fabia R5
«Θα είναι καλύτερο να μη βρέξει. Οι ειδικές διαδρομές είναι δύσκολες και σκληρές, όμως αυτή είναι η φύση του Ράλλυ Ακρόπολις και κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο».



4    BOTKA David - SZELES Peter    CITROEN DS3 R5
«Οι ειδικές διαδρομές και ιδιαίτερα η τελευταία, έχουν πολλές στροφές. Σε ορισμένα σημεία είναι καλές, ενώ υπάρχουν άλλα σημεία με πολλές και μεγάλες πέτρες. Όταν το οδόστρωμα είναι στεγνό όλα είναι καλύτερα. Αν βρέξει οι ειδικές διαδρομές θα γίνουν πολύ δύσκολες».

6    JEETS Raul - TOOM Andrus    SKODA Fabia R5
«Δεν έχω ξαναδεί ειδική διαδρομή σαν την Ελάτεια, με τόσες στροφές και πέτρες. Η ταχύτητα και ο ρυθμός συνολικά, αλλάζουν διαρκώς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν πολλά σημεία όπου μπορεί να σπάσει το αυτοκίνητο. Η πρώτη ειδική είναι γρήγορη σε σημεία και θέλω πραγματικά να οδηγήσω σε αυτούς τους δρόμους».

7    DELLA CASA Federico - POZZI Domenico    PEUGEOT 208 T16
«Οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές είναι καλές. Όσον αφορά την Ελάτεια, μου αρέσει το πρώτο κομμάτι, όμως στη συνέχεια υπάρχουν πολλές αργές στροφές που δε μου αρέσουν».

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian    FORD Fiesta R5
«Η Ελάτεια είναι πολύ σκληρή, ενώ ταυτόχρονα είναι η μεγαλύτερη που έχω βρεθεί σε όλη μου την καριέρα. Υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις σε αυτήν και αν έχουμε καλή αίσθηση κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε όλα θα είναι φανταστικά».



9     ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Λάμπρος - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ Ηλίας    SKODA Fabia R5
«Η κατάσταση των ειδικών διαδρομών είναι πολύ καλή και δε νομίζω να αλλάξει προς το χειρότερο. Το οδόστρωμα είναι πολύ καλό και έχει σφίξει, ιδιαίτερα μετά τα περάσματα των αυτοκινήτων σήμερα. Φυσικά οι ειδικές διαδρομές είναι σχετικά σκληρές, όμως αυτή είναι η φύση του Ράλλυ Ακρόπολις».

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs    SKODA Fabia R5
«Η Ελάτεια είναι πολύ πολύ μεγάλη, πολύ στενή και νιώθαμε σαν να μην τελείωνε ποτέ. Σε αυτήν μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις τον αγώνα. Οι άλλες δύο ειδικές διαδρομές είναι καλές».

25    ΧΑΛΚΙΑΣ Ευθύμιος - ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες και έχουν πατηθεί αρκετά. Η Ελάτεια είναι λίγο κουραστική και απαιτεί διάρκεια. Το σημαντικό είναι να μη βρέξει, ώστε όλες οι διαδρομές να διατηρηθούν στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα».

51    ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Γιώργος - ΜΑΧΑΙΡΑΣ Λεωνίδας    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Το οδόστρωμα δεν έχει χαλάσει. Η Ελάτεια είναι κλασική διαδρομή, αφού διαθέτει απ’ όλα. Οι ειδικές διαδρομές συνολικά είναι πολύ καλές».

53    ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης - ΚΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI N12
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες και το οδόστρωμα βρίσκεται σε πολύ κατάσταση. Όλα πήγαν καλά για εμάς σήμερα».

63    ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ Ιωάννης - ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ Χρήστος    MG ZR
«Είμαστε ευχαριστημένοι σήμερα και ελπίζουμε να μην τα χαλάσει ο καιρός στη συνέχεια. Οι ειδικές διαδρομές είναι πανέμορφες και χαιρόμαστε πολύ που ο αγώνας επέστρεψε σε αυτή την περιοχή».


Το Star Κεντρικής Λαμίας θα μεταδώσει ζωντανά την τελετή Εκκίνησης του αγώνα
αύριο στις 18:00 από τις Θερμοπύλες ενώ θα καλύψει και την εξέλιξη του με ειδικές εκπομπές. Επίσης θα προβάλλει ζωντανά και τον τερματισμό του αγώνα στις 16:00 την Κυριακή. Από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου βρίσκεται το Service Park θα εκπέμπει ο Star 97.1 με συνεχή ροή για τον αγώνα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης