Vantage GT8: Από τις πίστες στους δρόμους

Vantage GT8: Από τις πίστες στους δρόμους

Το ισχυρό αγωνιστικό της DNA αποτελεί έμπνευση και για τα αυτοκίνητα παραγωγής της Aston Martin.

Vantage GT8: Από τις πίστες στους δρόμους
Τελευταίο παράδειγμα η εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής Vantage GT8, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες, με τιμή τις 165.000 λίρες. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Η μάρκα με έδρα το Γκέιντον της Αγγλίας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εμπορικά τη συμμετοχή της στην κατηγορία Grand Touring Endurance (GTE) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και δημιούργησε την GT8, την πιο ελαφριά και «σκληροπυρηνική» V8 Vantage με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους.

Κλείσιμο


Η Vantage GT8 φέρει μία εξελιγμένη εκδοχή του 8κύλινδρου των 4,7 lt., απόδοσης 446 ίππων. Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το αυτόματο SportshiftTM II με 7 σχέσεις και paddles στο τιμόνι. Το επιθετικό body kit με τα αεροδυναμικά βοηθήματα «μαρτυρά» το χαρακτήρα της GT8 για σπορ συμπεριφορά στο δρόμο και την πίστα.

Η χρήση μπαταρίας ιόντων λιθίου, ανθρακονημάτινης οροφής, απόληξη εξάτμισης από τιτάνιο, πολυκαρβονικών πίσω παραθύρων, καθισμάτων από ανθρακόνημα (χωρίς ηλεκτρική ρύθμιση) κ.α. έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του βάρους κατά 100 kg. Η Aston Martin δεν έχει «θυσιάσει» τον κλιματισμό και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως συμβαίνει συχνά προκειμένου να εξοικονομηθεί βάρος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης