Η Vantage S και με μηχανικό κιβώτιο

Η Vantage S και με μηχανικό κιβώτιο

Οι δυνατότητες ενός σπορ μοντέλου και του κινητήρα του γίνονται πιο εύκολα «αντιληπτές» με μηχανικό κιβώτιο, καθώς ο οδηγός συμμετέχει περισσότερη στην όλη… διαδικασία.

Η Vantage S και με μηχανικό κιβώτιο
Έχοντας αυτό κατά νου, η Aston Martin λανσάρει την V12 Vantage S και με 7τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με ρετρό διάταξη σχέσεων, τύπου dog-leg. Μέχρι σήμερα το πισωκίνητο coupe ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο Sportshift III, ίδιου αριθμού σχέσεων.

Το μηχανικό κιβώτιο συνδυάζεται με το γνωστό 6.0 V12, ο οποίος φθάνει σε μέγιστη ισχύ τα 573 PS και σε ροπή τα 63,2 kgm. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί 3,9 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 330 km/h, καθιστώντας την Vantage S την πιο γρήγορη Aston Martin μαζικής παραγωγής.

«Ο φανατικός της οδήγησης επιλέγει πάντα το μηχανικό κιβώτιο λόγω του γεγονότος ότι είναι πιο συμμετοχικό. Σε μία περίοδο που τα χειροκίνητα κιβώτια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τα μοντέλα επιδόσεων, η V12 Vantage S γίνεται ένα πραγματικά ιδιαίτερο αυτοκίνητο», σχολίασε ο διευθυντής προϊοντικής ανάπτυξης της Aston Martin, Ίαν Μίναρντς.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης