Σε ηλεκτρική έκδοση το τετραθέσιο smart!

Σε ηλεκτρική έκδοση το τετραθέσιο smart!

Αρκετές σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η ομιλία του Προέδρου της Daimler στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του γερμανικού ομίλου.

Σε ηλεκτρική έκδοση το τετραθέσιο smart!
Ο Dr. Ντίτερ Τσέτσε προανήγγειλε τις κινήσεις που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στους διάφορους τομείς, όπως σε αυτόν της υβριδικής και ηλεκτρικής τεχνολογίας. Η Daimler θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για ένα δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη Γερμανία.

«Παρά τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου, το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση. Ενώ η κατασκευή ενός ηλεκτρικού μοτέρ είναι απλή διαδικασία, σε σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, η παραγωγή των μπαταριών είναι πολύπλοκη. Και σε αυτόν τον τομέα υπερτερούμε των ανταγωνιστών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσέτσε.

Το αφεντικό της Daimler και της Mercedes ανακοίνωσε ότι κάθε μοντέλο της smart θα κυκλοφορήσει και ως ηλεκτρικό, αρχής γενομένης από το τέλος του 2016. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από το fortwo ED θα δούμε ηλεκτρική έκδοση και του forfour (αλλά και του αναμενόμενου μικρού smart crossover).

Κλείσιμο
Στη Mercedes θα συνεχιστεί η επένδυση στα plug-in υβριδικά, με τη γκάμα να φθάνει το 2017 τα 10 αυτοκίνητα που θα φορτίζουν τις μπαταρίες τους στην πρίζα. Πριν το τέλος της δεκαετίας η Mercedes θα λανσάρει ένα μεγάλο ηλεκτρικό μοντέλο με αυτονομία 500 km! Πολύ πιθανό να πρόκειται για ένα μεγάλο SUV, το οποίο θα κοντραριστεί με το αναμενόμενο για το 2018 Audi Q6 e-tron.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης